Сребърна пее и се смее!

Утре и в неделя близкото до Силистра село Сребърна ще бъде за трети път домакин на фестивала на хумора, под наслов: „Сребърна пее и се смее”, съобщи неговият кмет Гео

Кметът на Сребърна Георги Иванов
Кметът на Сребърна Георги Иванов

Утре и в неделя близкото до Силистра село Сребърна ще бъде за трети път домакин на фестивала на хумора, под наслов: „Сребърна пее и се смее”, съобщи неговият кмет Георги Иванов.
Заявки за участие са изпратили повече от 60 групи от цялата страна, която автоматично превръща досегашният областен фестивал в национален, гордо отбеляза той. Според Иванов, очаква се над 1200 изпълнители да се изявят на новата сцена, специално изградена по повод събитието. Началният час на програмата и в двата фестивални дни е 09.00 часа, уточни Иванов. Той допълни, че всички участници ще получат грамоти за участие и рекламни материали за района. Много от тях ще разгледат птиците в резервата „Сребърна”.
Цялото село е на крак и се готви за празника след пороя, сполетял селото на 10 май, каза още Георги Иванов. Той допълни, че само през вчерашния ден 20 камиона са извозвали кал – средно по 10 тона на курс за един камион. Днес и утре предстояло измиването на селските улици.
Организатори на фестивала „Сребърна пее и се смее” са кметството в селото и местното читалище „Възраждане”, а съорганизатор е община Силистра, спонсор – фирма „Сребърна тур”.