Стартира акцията на полицията „Безопасно лято“

В Силистренско стартира превантивната кампания на полицията „Безопасно лято“ с цел предотвратяване на пътнотранспортния травматизъм през активния туристически сезон от 1 юли до 31 август. Контролната дейност ще бъде насочена към установяване на нарушения, пряко влияещи върху травматизма за съответната територия. Проверки ще се извършват и по отношение на водачите на велосипеди, мотопеди, мотоциклети, АТВ и пътни превозни средства с животинска тяга.

В населените места контролът ще се насочи към участъците с пешеходни пътеки и в районите с наблюдавано неправилно и рисково пресичане на пешеходци.

Предвидено е провеждане на специализирани полицейски операции с акцент върху движението на пешеходци, правоспособността на водачите, движението на пътни превозни средства с животинска тяга, шофиране от водачи, употребили алкохол или наркотици, използването на защитни средства и системи, наличието на валидна сключена задължителна застраховка „Гражданска отговорност“, регистрацията на превозните средства и видимостта на регистрационните табели.

Проверки ще се извършват и в районите на питейните и увеселителните заведения и в малките населени места.

1 thought on “Стартира акцията на полицията „Безопасно лято“

  1. Снимката ясно показва как Пътна полиция си върши работата /винаги със закъснение/ на тировете мястото им не е по тази улица.

    Палец нагоре 1 Палец надолу 1

Comments are closed.