Стартира детски епистоларен конкурс на Световния пощенски съюз

„Български пощи“ ЕАД, обявява началото на националния етап на 50-ия Международен епистоларен конкурс за млади хора на Световния пощенски съюз /СПС/ и ЮНЕСКО. Темата за тази година е: „Напиши писмо до член на твоето семейство за преживяванията ти в условията на пандемията от COVID-19“.

В конкурса могат да вземат участие единствено деца на възраст до 15 години. Международното бюро на СПС не приема съчинения, изпратени от училища или граждани и допуска за участие във финалното състезание само по едно писмо от страна-членка.

Право на участие в конкурса ще имат съчинения отговарящи на следните условия: участникът да предостави попълнена Декларация-съгласие; съдържанието на съчинението да отговаря на поставената тема; авторът на съчинението да бъде на определената възраст; съчинението да съдържа не повече от 800 думи; писмото да бъде с клеймо не по-късно от 22 март 2021 година.

Желаещите да участват в конкурса трябва да изпратят своите съчинения не по-късно от 22 март 2021 година на адрес: До РУ на „Български пощи” ЕАД, за 50-ти Епистоларен конкурс.

Писмото, класирало се на първо място на национално ниво, ще бъде преведено и изпратено до СПС за участие в 50–ия Международен епистоларен конкурс за надпревара с останалите национални победители.

Отличените творби на участници, както и съчинението спечелило първа награда, ще бъдат публикувани на официалната интернет страница на „Български пощи” ЕАД.

Коментирайте

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.