Стартира конкурсът „Ако можех да летя”

Професионалната гимназия по механотехника „Владимир Комаров” в Силистра стартира литературния конкурс „Ако можех да летя”, организиран по повод предстоящия й патронен празник, 16 март. Право на участие имат всички средношколци, разпределени в две възрастови групи: от 8 до 9 и от 10 до 12 клас. По свой избор всеки написва есе, разказ или стихотворение в обем до 2 машинописни страници, придържайки се към зададената тема.

Претендентите могат да се изявят и в трите жанра едновременно, стига да имат желание и да ги владеят добре. Дават полет на въображението си, използват прийомите на фантастиката, демонстрират визията си относно това как си представят живота си в близкото или по-далечното бъдеще. Прилагат към творбите си информация с трите си имена, възраст, адрес, телефон, имейл и ги изпращат на адрес: Силистра, ул. „Петър Бояджиев” 29, ПГМТ „Владимир Комаров”. Могат да ги изстрелят и на имейла й [email protected], като и в двата случая трябва да спазят крайния срок, който е 28 февруари.

Компетентно жури ще оцени постъпилите работи и ще определи най-добрите от тях, чиито автори ще получат грамоти и предметни награди. Те ще им бъдат връчени по време на честването на патронния празник на Механото, споделиха оттам, пожелавайки успех на участниците.