Стартира Областният конкурс за рисунка, стихотворение и есе „Бяло Рождество”

Стартира Областният конкурс „Бяло Рождество”, организиран от фондация „Приятели на България“ и Регионалната библиотека /РБ/ в Силистра. Той е в два раздела, от които единият е за рисунка, а другият е литературен, за есе или стихотворение. Право на участие имат всички желаещи млади таланти от региона, разпределени в 3 възрастови групи: от 1 до 4, от 5 до 7 и от 8 до 12-и клас. От тях се иска да пресъздадат основните сцени от библейската история за раждането на Младенеца по повод предстоящия голям празник Рождество Христово /Коледа/, 25 декември.

Всички предават своите работи в отдел „Изкуство” при РБ в срок от 20 до 28 ноември, след което те ще бъдат оценени от две комисии с председатели скулпторът Йордан Колев и литераторът Румяна Лебедова.

Церемонията по обявяването на резултатите е насрочена за 5 декември от 17,00 ч. в библиотеката, където класираните на първо, второ и трето място в двата раздела ще получат грамоти и предметни награди. Ще има и по една специална награда съгласно условията на конкурса, провеждан от няколко години насам и станал традиционен. Целта му е да изгради духовни ценности и добродетели у подрастващите, като ги насърчи към творческо развитие именно чрез креативната дейност. Повече подробности и информация за него могат да се получат на телефон 0878 963 889 и на имейл [email protected], споделиха организаторите.