Депутат иска от министър Рашидов проверка на театъра

Извънредна проверка на театъра в Силистра от страна на културното мини

Извънредна проверка на театъра в Силистра от страна на културното министерство ще инициира народният представител от ГЕРБ Стефан Господинов. Това стана известно днес по време на традиционната си пресконференция в регионалния офис на управляващата партия.
Журналистите от местните и централни медии засипаха Господинов с въпроси около микроклимата в местния храм на Мелпомена и неговото бъдеще, като посочиха, че проблемите с театър „Сава Доброплодни“ отдавна са публична тайна. Те припомниха публикации в местни вестници и електронни издания, които алармират за тежък микроклимат и сериозни проблеми в отношенията между настоящия директор Борислав Ненков и целия колектив на силистренския театър. В отговор Стефан Господинов обяви, че в специално писмо до министър Вежди Рашидов ще поиска той да разпореди проверка в силистренския театър, като акцентът на инспекторите ще е финансовите показатели на културната институция и обстановката и микроклимата в театъра.
„Писмото с молба за назначаването на спешна проверка в театър „Сава Доброплодни“ до министър Вежди Рашидов вече е написано и днес в късния следобед ще бъде на бюрото на министър Рашидов“, съобщиха часове след края на пресконференцията от офиса на партия ГЕРБ в Силистра.

25 thoughts on “Депутат иска от министър Рашидов проверка на театъра

 1. защо никъде не прочетох за младите баскетбористи?Според мен новината,че 14 годишните спечелиха златните медали трябваше да бъде на първо место и с главни букви

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

  1. Отговаряме. Тази новина дойде при нас, след като вече беше обиколила абсолютно всички други силистренски медии. По тази причина не сме я публикували, нямаме и такова намерение. Въпрос на принцип.

   Палец нагоре 0 Палец надолу 0

   1. Въпрос на принцип?!?! Принцип би трябвало да бъде наблягането на всеки признак на развитие и повод за гордост на това вегетиращо градче! Сензация е, че тези 14-годишни момчета спечелиха републиканската титла, въпреки незаинтересоваността на управници и „паралели“, а не „проверка“ на театър, каквато би трябвало да е въпрос на постоянно или поне периодично упражняване.

    Палец нагоре 0 Палец надолу 0

    1. От ръководството на клуба да помислят върху въпроса защо не предоставят инфорамция на всички медии. Нашият имейл е известен. Можеш ли да посочиш само един пример, когато сме получили своевременна информация за спортен успех на наши състезатели и не сме написали материал? Повече няма да влизаме в спорове по тази тема. Ние приключихме.
     Коментирайте темата, тя също е много важна за Силистра.
     С уважение!

     Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 2. крайно време беше, поздравления за Ст. Господинов…..имам приятел , който работи в театъра и от него знам за такива ужасни неща които тоя Ненков върши , просто не мога да повярвам, че е истина. някакъв абсолютен психологически тормоз всеки ден върху служителите…….всеки ден уволнява………доколкото знам в момента още няколко души са пак с предизвестия за уволнения……още веднъж поздравления за Господинов, че е подел инициатива да го махне тоя. Силистра трябва да има театър на всяка цена. и ще го има но без тоя Ненков щото с него нито театър ще има, нито Силистра ще се чува в страната по линия на театъра

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 3. Не бързайте с Бравото! – Нали ГЕРБ-аджии туриха Ненков директор на театъра!

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

  1. Те и Румяна Желева и Нанев бяха сложили на едни постове – къде са сега?

   Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 4. Сега се прибирам в къщи от центъра. Срещнах доста познати които с усмивка ми съобщаваха за статията в Паралел 44 . Новината тресе доста хора в града ни. Дано се обърне внимание на ДИРЕКТОРСТВАЩИЯ Ненков. Обидно е човек гладен единствено за власт да стои начело на Храм. Поздравления за депутата Стефан Господинов и апел – нещата да не остават само с връчено и получено писмо, а да се настоява за проверка на тетъра ни. Този град има нужда от театър и публиката жадува за добри заглавия. Дано дойде краят на този кошмар наричан в театъра – ненковизъм. Само времето ще покаже кой ще излезе чист от тази помия в която е затънал Силистренският храм на Мелпомена.

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 5. Имам известни съмнения дали силистренското нещо е храм на Мелпомена, далеч да появи т.нар от горепишещия Йорданов „ненковизъм“.

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 6. Абе „театралите“ са до един държавни служители, на заплата.
  Боричкането е кой да взема повече, за да си плати тока и да им остане и за биричка…
  Театърът тук винаги е бил аматьорски, дори когато са идвали други актьори „по разпределение“.
  Ако не е така, нека ви попитам – отговорете за себе си – коя е пиесата, играна пред вас, която си спомняте – независимо в кой период от 83 година насам, и сте убедени, че не сте прекарали времето си бадева? Въпреки начинът на придобития билет!
  Освен кукления театър – той има друга цел!
  Ако силистренската театрална трупа трябваше да е като оная, играла постановка срещу черквата, дали изобщо щеше да съществува? Колко от тях гледат на играта си в театъра като на удоволствие и колко – като на сигурна заплата с хм, работно време?
  Директорите.. не са те семенцето

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

  1. Аматьорско е изказването ти! Щото мозъкът ти е с размер на семенце!

   Палец нагоре 0 Палец надолу 0

  2. Готин, ти не плащаш ли ток и биричка? Или още мама и тате ти ги носят. Да си чувал, че преди година се върнаха от Москва, където участваха в престижен конкурс и се върнаха с приз? А за това кой как гледа на играта си ще ти кажа, че хора в активна трудова възраст работят за мизерни заплати и въпреки това продължават да са в театъра, значи си обичат работата.

   Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 7. моите уважения към г-н господинов, но май всички „свои “ хора които сложе на управленски постове в силистра включая и театъра не са за тези места.така че е редно да направи нещо по въпроса а не да сменят човек не защото не си върши работа а защото е от тази или онази партия.

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 8. ха ха Стефчо ти пък от култура кога взе да разбираш

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 9. Ха, „другарката“ от училище на Господинов и тук е драснала…Ами явно така си го научила – да разбира и от култура.

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 10. ненков,медузо прекрасна,много бързо те разконсперираха от ГЕРБ.Но нищо,нещастнико,има надежда.Първанов и той ще прави партийка,бързо натам,почвай да я проваляш,както е още неродена.

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 11. Новината че нашите деца спечелиха златните медали е повод за радост и то много голям, но нашия депутат повече се интерисува от интригите в театъра и по точно от проблема на уволнените алкохолици там. Не му се сърдете – култура, манталитет, образование. Добрата новина не е новина.

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 12. Защо пресконференцията е направена в офиса на ГЕРБ а не в татъра, защо не се иска мнението на работещите в театъра, а не на лаещите извън него.Искам да запитам депутата – какво направи за града ни откакто е на тази позиция, колко работни места разкри,какво той свърши за своите избиратели.Във всички градове кметове и общинари се борят да запазят театрите си, в Силистра депутата Стефан Господинов се бори за обратното. По добре е да помагате и подкрепяте единствения таетър в града, отколкото да пречете.

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

  1. Иванке Ненкова,ще ти кажа,защо е направена в офиса на ГЕРБ,а не в театъра.Защото нещастния ти мъж,е назначен от офиса на ГЕРБ,без да се иска мнението на работещите в театъра.И запомни,избиратели не сте само ти и роднините ти.Но те разбирам,сега се чувстваш,като отровна змия,с откъснати отровни зъби.Хапи ако можеш…

   Палец нагоре 0 Палец надолу 0

  2. Ненкова, вместо да ръсиш мозък, който при теб и без това е в оскъдица, по добре отивай събирай багажа на твоя пъпеш, че от министерството ще обезпаразитяват.

   Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 13. И като говорим за уредени отбате Стефчо управленци …Що вместо да задава въпроси, не вземе да отговори той на няколко?
  Питам аз : Как така третия по резултат в конкурса стана шефа на ДАИ? Не знам дали предната директорка е била читава, или по-предния – дето пък баща му бе ОКръжен прокурор!
  Но си мисля, че когато има конкурс е редно първия да оглави работното място …поне да бяха инструктирали чиляка си да се представи подобаващо на препитването в Министерството!

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 14. със сигурност г-н господинов няма да отговори на нито един въпрос той явно ги задава, като предаването минута е много. лошото е че кучетат лаят а кервана си върви.

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 15. Каквито форумците, такъв и депутата. Заслужаваме си и „журналистите“.Честита награда! Благодаря ви баскетболисти!Моля да ги извините, те са случайни и за малко.

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

  1. Анонимен, да Ви е честита победата. Тук обаче пишат предимно хора, които са поставени да работят в унисителни условия под постоянен стрес от един полуграмотен невежа, който по накакъв начин се е докопал до управленска длъжност. Повярвайте, ако Вие работехте в такива условия, нямаше да имате тези резултати. Позволете за всеки да има място под слънцето. Още веднъж поздравления за успеха. Така трябва да стават нещата, всеки трабва да прави това от което разбира и ще има успехи както при баскетболистите ни. За това се борят и тия хора наречени от Вас форумци.

   Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 16. Абе , каква връзка има баскетбола и театъра?!Аха сетих се-и двете са еднакво аматьорски в Силистра!

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

Comments are closed.