Стефка Евстатиева подкрепи идеята за бъдещ мост и защити настоящите чинари в Силистра

Неформалната група за подкрепа на моста Силистра-Кълъраш продължава да търси известни българи за каузата
Неформалната група за подкрепа на моста Силистра-Кълъраш продължава да търси известни българи за каузата

Българската оперна певица Стефка Евстатиева, чийто детски години са свързани със Силистра, стана вторият известен български интелектуалец, поставил подписа си в подкрепа на проекта „Дунав мост Силистра -Кълъраш“.

На среща, инициирана от съпредседателите на едноименната неформална група Цветана Цанова и Веселин Андреев, и в присъствието на приятели на оперната прима Стефка Евстатиева постави подписа и името си под номер две в инициираната от Групата преди месеци подписка – „Сто български бележити личности в подкрепа на Дунав мост Силистра – Кълараш“. Под номер едно в подписката е известният географ и пътешественик професор д-р Румен Пенин, подкрепил идеята преди три месеца.

Идеята на подписката е проектът за строителство на трети мост над река Дунав при Силистра да получи подкрепата на 100 от най-известните българи, прославили родината ни и зад граница. Предстоят да се подпишат още 98.

По време на състоялата се среща Стефка Евстатиева сподели надеждите и желанието си да види в близко бъдеще Силистра още по-красива и заела подобаващо място на картата на България. „Искам да подкрепям добри каузи и да виждам една по-красива, по-променена, по-посетена Силистра!“, заяви Стефка Естатиева. Като пример за друга добра кауза, зад която тя би застанала, Стефка Евстатиева посочи запазването на чинарите по улица „Симеон Велики“ в града.

„В Силистра добрите неща стават бавно, но все пак се случват“, сподели по време на срещата съпредседателят на на неформалната група „Дунав мост Силистра-Кълъраш“ Цветана Цанова. Тя припомни, че именно със съидейничеството на Стефка Евстатиева и други видни българи е доведена до успешен финал 12-годишната битка за отделянето на Доростолската епархия, а така също и идеята за изграждането на храм „Свети Георги“ в Силистра. Цветана Цанова уточни, че до дни се очаква да бъде одобрен подробен устройствен план на терена за строителство, след което ще започнат и проектантски дейности.

Своята подкрепа по отношение на реализацията на моста обяви силистренецът Стефан Стефанов, който е консултант в София по проблемите на екологията.  Според него усилията в тази инициатива трябва да са общи, както на гражданите, така и на бизнеса и на управляващите, за да бъде доведен проекта до успешен финал.

2 thoughts on “Стефка Евстатиева подкрепи идеята за бъдещ мост и защити настоящите чинари в Силистра

 1. Познавам Цветана от седемдесетте години на миналия век.Не зная да е работила в Ловеч. Зная,че учи в Силистренския педагогически институт, след което започна работа в ОК на Комсомола в отдел ИВД. После в ОНС, където отговаряше за фонд “ 1300 години България“.
  Преди години успоредно с работата си в общината бе нещатен представител на издателствата “ Анубис“ и “ Булвест“ в област Силистра.
  Тя е съвестен работник, който не шуми много с дейността си.
  Мисля,че не заслужава да се отправят такива реплики към нея.
  Така че трудовата и дейност започна и мина в Силистра. Вероятно тук ще си остане Цанова и след пенсионирането си, което наближава.
  Някога общувах макар и рядко с нея. Не съм почувствал тя да позира.
  От три години не съм я виждал.Това беше на представянето на книга на наш общ позна.

  Палец нагоре 1 Палец надолу 0

  1. Тази книга е “ Няма да е все така „.Нали.
   Май Вие водихте този автор и срещата се състоя в библиотеката с ученици от ЕГ.

   Палец нагоре 1 Палец надолу 0

Comments are closed.