Странни надписи стряскат в Дунавския парк!

Тези надписи, появили се наскоро в Дунавския парк в Силистра, са достатъчно красноречиви и не се нуждаят от коментар. Гражданите обаче искат да узнаят отговорите на въпросите, които пораждат, а именно: има ли в тази зона за отдих змии и какво значи да обработиш тревните площи срещу тях?

Още повече, че змиите са хищници, а не тревопасни, нито пък са насекоми. Надписът обяснява, че препаратът, използван срещу тях, е безвреден за хората и за домашните любимци, но не казва нищо за въздействието му върху дивите екземпляри: гущери, жаби, катерици, мишки, птици и т.н.

Абсурдно звучи и последното предупреждение от другия надпис: „Много токсично за водни организми с дълготраен ефект!”. Излиза, че водните организми са решили да напуснат естествената си среда в река Дунав и да се преселят във въпросния шадраван, прескачайки в него през стената на коритото му. В последния момент обаче виждат надписа, прочитат го /защото явно могат и да четат/ и така се спасяват от гибел.

3 thoughts on “Странни надписи стряскат в Дунавския парк!

 1. А кой смята, че змиите подлежат на изтребване ? Може би препаратът ги прогонва, иначе-ако е смъртоносен, това е средновековен примитивизъм.

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 2. Какво толкова стряскащо има, не разбрах? Първия надпис предупреждава, че е ползван препарат, в случая репелент, за прогонване на влечугите от тревните площи, не за тровене. Миналата седмица един, бе оревал Фейса, че видял змия, да се задействали институциите, да я трепят. Пичове, това са водни змии. Живеем до река какво очаквате. Този препарат щом е безвреден за хора и домашни любимци/макар, че по наредба нямат място в парка, но това е друга тема/, значи са безвредни и за катерици, паткани, мишоци и др. бозайници. А за жаби и гущери, щом змията бяга значи те трябва.
  За втория надпис опита за анекдот, за водните организми как искали да се преселят в шадравана, не се е получил. Когато се ползва токсичен препарат, трябва да бъдат посочени всички опасности от него.
  И е хубаво посочено, какво дразни, защото братята роми,като почнат в жегите да се плакнат, да не се чудят от кво се изприщват. Е, и ако успеят да го прочетат.
  Тъй, че стига сме се държали като ощипани моми!!! Пък който, все пак се стресне и му избие стресница, да я маже с паста за зъби, баба навремето така ни мажеше! Или да пикае за страх на син камък!

  Палец нагоре 11 Палец надолу 1

 3. По стряскащо в случая е не табелата а състоянието на фонтана.Не знам чисто нови фонтани така ли трябва да изглеждат? Или за 5 000 000 /5 милиона / толкова.

  Палец нагоре 5 Палец надолу 1

Comments are closed.