Странни хора, странни случки

Пр

През отиваща си година на планетата ни се случиха много чудновати неща. Част от тях – ексцентрични, неочаквани, необясними – са наше дело.Ето някои от най-забавните:…
Италия: Идеалният шеф
Марко Коломбо, 38-годишен директор на малко металургично предприятие в Турбиго, категорично може да бъден наречен началник мечта. Той спечели 1 млн. евро и вместо да задържи парите за себе си, сподели част от сумата със своите подчинени. Мъжът раздал на хората общо 350 хил. евро, защото още преди тегленето им обещал, че ако грабне парите, ще ги дели с тях.
Швеция: Военни си търсят сутиени
Швеция, страната, която изпревари света в областта на равенството на половете, пренебрегва военнослужещите жени. Докато войниците получават определените по устав долни дрехи, колежките им на военна служба трябва да си купуват сутиените от магазините. Нещо повече, това бельо се възприема като непригоден за военна употреба артикул. Сутиените не са удобни при бойни условия, нито при пожар и лесно се отварят. По тази причина дамите настояват за боен сутиен.
Гол с прът по улиците на Париж
В опит да привлече спонсори, френският състезател по овчарски скок Ромен Менил си направи автореклама, като разпространи в интернет клип, на който се вижда как тича гол по улиците на Париж с прът в ръка. От 46-секундното видео изглежда е имало полза, защото състезателят бил подкрепен финансово от хостинг фирма.
Израел: Богатство на боклука
Млада жена, която искала да изненада майка си с нов матрак, я докара до просешка тояга. Тя изхвърлила стария, без да знае, че в него са скрити 1 млн. долара. Когато научила, че спестяваните през целия й живот пари са отишли на боклука, възрастната жена отишла на общинското сметище в Кирия, близо до Тел Авив, но късно. Ценният дюшек вече бил пренесен заедно с още 3000 т боклук в огромно сметище, където се оказал неоткриваем.
Китай: Когато обичаш, не правиш сметки
Китайска милионерка организира посрещане, достойно за знаменитост, на новото си куче, за което бе платила 4 млн. юана (над 400 хил. евро). Г-жа Ван се сдобила с тибетски териер след дълги търсения. В Китай животното е изключително ценено. На летището на Сян тя и новият й дългокосмест домашен любимец бяха посрещнати от приятели и от любители на кучешкия род с 30 лимузини. Парите имат цена, но тибетският териер е безценен, заяви г-жа Ван.
Моралът атакува колите
Саудитска Арабия забрани регистрационните табели, чиято буквена комбинация създава мръсни думи на латиница. В страната отличителните знаци на автомобилите се състоят от три букви от арабската азбука и от три цифри. Водачите обаче често слагали версия и на латиница. Под ударите на цензурата попаднаха буквените съчетания SEX, ASS (задник), NUT (откачен), BAD (лош) и BAR (защото напомня за алкохола, който е забранен в крайно консервативната монархия).
САЩ: Самопоканили се в Белия дом
Барак Обама е сред най-добре охраняваните мъже в света, но американска двойка успя да влезе без покана на официална вечеря в Белия дом и дори да се доближи до президента на САЩ. Според девиза, че чрез нахалство се печели, съпрузите Салахи заобиколили мерките за сигурност и се наредили на опашката сред гостите, пристигнали за приема. Усмихнати и елеганти, те били посрещнати лично от държавния глава. Двойката даде гласност на измамата си в социалната мрежа „Фейсбук“ със своя снимка в компанията на вицепрезидента Джо Байдън.
Източник – VESTI.bg