Стрелците се готвят за Държавния турнир „Дръстър”

Turnir DrusturСедем стрелкови клуба, според предварителното записване, ще вземат участие в Деветия Държавен турнир с пневматично оръжие „Дръстър”. Около 70 участника от Силистра, Варна, Търговище, Велико Търново, Пловдив и от два клуба от Русе, ще се изправят на стрелковите рубежи в Стрелковия комплекс в Младежкия дом в петък, съобщи ръководителят на Стрелкови клуб „Снайпер 92” Иван Касчийски.

Клубът и дирекция „Хуманитарни дейности“ при община Силистра са основните организатори на турнира. Той ще се проведе от 26 до 28 ноември. На постигналите най-висок резултат по средна серия на пушка и пистолет ще бъде връчена купа „Дръстър 2015“ в индивидуално класиране. Стрелбата с пушка е в петък, а с пистолет в събота. Най-добрите резултати ще бъдат отличени с медали. Наградите са осигурени от Общината.Ginka_Dacheva (1)

Получените резултати ще важат за покриване на нормативи за участие в Европейското първенство през март в Унгария. Състезателите, които ги покрият ще получат и финансови премии от „Снайпер 92” с председател нотариус Златко Нотев. Право на участие имат картотекирани състезатели от клубове, членове на Българския стрелкови съюз. Турнирът ще се проведе на хартиени мишени тип „Еделман” с електронно отчитане на резултатите.

Ден преди официалното състезание точните си мерници ще премерят и силистренските медии.

Междувременно от София пристигна добрата новина, че състезателката на „Снайпер 92” м.с. Гинка Дачева е спечелила първото място и златния медал в Държавния турнир „Левски”. С пневматичния си пистолет Гинка постигнала резултат от 371 точки в стрелбата на 10 метра с 40 изстрела. Преди дни тя се нареди на трето място сред най-добрите в страната и Европа – Антоанета Бонева и Мария Гроздева.