Стрелци и самбисти превзеха почетната десятка на Спортното училище за 2018 г.

Общинското спортно училище „Дръстър“ отличи на тържествена церемония десетте си най-добри през годината спортисти. Младите спортни таланти, прославили града и училището си, получиха овациите на съученици, родители, учители и приятели за постигнатите високи резултати в регионални, национални и международни спортни форуми.

„Зад всеки спортен резултат стои многогодишният труд на треньори и спортисти“, заяви при връчването на наградите директорът на училището Веселин Суров. Официални гости на събитието бяха кметът на община Силистра д-р Юлиян Найденов, заместникът му Денка Михайлова, експерти от Министерството на спорта, дарители. Те поднесоха пожелания към учителската колегия, която полага много старания да подобри спортната база на училището и да развива спортистите.

Носител на приза на училището за Спортист №1 за 2018 г. стана състезателката по спортна стрелба Ванина Илиева с треньор Иванка Димитрова. На второ място в почетната десятка е самбистката Йоана Великова с треньор Неделчо Цвятков, а на трето съотборничката на Ванина – Камелия Славова. Самбистката Гергана Златева е четвърта, а пета отново „снайперистка“ – Йоана Маринова. Шести в класацията на Спортното училище е отново възпитаник на Иванка Димитрова – Мирослав Мирчев. Плувецът Александър Траянов с треньор Христо Бончев е седми. Самбистите Сенай Хюсеин и Ивайло Стефанов заемат съответно осмото и деветото места в десятката. Футболната надежда Росен Стефанов, възпитаник на Ивайло Желязков и десети в тазгодишната класация на Спортното училище.

По време на церемонията кметът д-р Юлиян Найденов подари на спортистите 10 спортни кимона, дарени от кмета на побратимения ни град Сакурагава Хидеки Оцука. От името на треньорите по джудо и спортистите Неделчо Цвятков подчерта изключителната диалогичност при решаването на проблеми от страна на кмета и обеща тези кимона да бъдат обкичени с медали.