Строги мерки против коронавируса предприе силистренската болница

С оглед регистрирания към момента епидемичен подем на заболявания от грип и остри респираторни заболявания /ОРЗ/ в страната, в условията на епидемично разпространение на COVID-19, заповед на министъра на здравеопазването, и заповед на изпълнителния директор на МБАЛ Силистра в здравното заведение се въвеждат строги мерки за превенция

Забраняват се свижданията и достъпът на посетители и придружители в отделенията на болницаталечебното заведение.

Забранява се пропускане на автомобили в двора на болницата, освен автомобили на Бърза помощ, таксита и персонал.

Пациентите с грипоподобни симптоми в спешно състояние, ще влизат за преглед през входа на Спешно отделение откъм двора на болницата и ще се преглеждат в изолиран кабинет. Забранява се струпването на хора пред Спешно отделение, в него се преглеждат само спешни пациенти.

Преустановяват се всички профилактични прегледи и изследвания. Преустановяват се и плановите операции, контролните прегледи в рамките на 30 дни след дехоспитализация, да се извършват само, ако са наложителни. Пациенти с грип и ОРЗ да носят маски до напускане територията на болницата.

ТЕЛК провежда насрочените заседания и работи при засилени противоепидемични мерки, само по документи. Пациентите на хемодиализа се обслужват по график при засилени противоепидемични мерки.

Моля за стриктно спазване на предписаните мерки, с цел ограничаване разпространението на заразата. В тези дни на изпитание нека бъдем отговорни към нашето здраве, както и за здравето на нашите близки. Остани вкъщи, спаси човешки живот, апелира д-р Даниела Костадинова.