; Студенти от Софийския университет гостуваха в Алфатар | ПАРАЛЕЛ 44 __ ПОРТАЛЪТ
 
|

Студенти от Софийския университет гостуваха в Алфатар

Студенти, изучаващи география в Софийския университет „Св. Климент Охридски”, проведоха няколкодневна лятна практика в Алфатар. При пребиваването си там те бяха придружени от своите преподаватели д-р Калина Милкова и д-р Димитър Иванов. В ролята на техен домакин и гид влезе кметът на добруджанския град Янка Господинова, която им представи основните му забележителности.

Гостите посетиха Етнографската къща, където бяха посрещнати с хляб и сол и където разгледаха богатата й експозиция. Срещнаха се и със самодейците от читалище „Йордан Йовков – 1894”, които им дадоха да облекат пищните си народни носии. Заедно с тях изпълниха популярни песни и танци от българския фолклор, потапяйки се в древното минало на Алфатар. Запознаха се с географските му особености, с неговата история, както и с развитието на икономиката и културата му в наши дни. Останаха очаровани от цялостната му визия и от гостоприемството, оказано им от Янка Господинова и от служителите в общинската администрация.

2 коментара по “Студенти от Софийския университет гостуваха в Алфатар”

 1. Бинка Петришка каза:

  БРАВО!

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 2. Груди Куркоев каза:

  То хубаво е да посрещат гости,ако има пари в касата. Как,братя,няма да се очароваш от такова гостоприемство.
  Ама икономиката .Икономиката е базиса. А тя-лисиците да я яли. Много лисици и чакали са се навъдили в нивята и запустелите дворове в и около Алфатар.
  Да живеят ятата от домашни птици,няколкото овчици и дворните градинки,които поддържат живеца на съществуванито на това населено място.

  Палец нагоре 1 Палец надолу 0

Коментирайте

Правила за коментиране