Съдът остави в ареста заловения наркодилър

Окръжният съд в Силистра остави постоянно в ареста Георги Атанасов Георгиев, който е обвинен в извършването на престъпление по чл. 354 а, ал. 1 НК, касаещо държане на високо рискови наркотични вещества с цел разпространение без надлежно разрешение, както и за престъпление по чл. 270, ал. 2 във вр. с ал. 1 НК, изразяващо се в противозаконно пречене на орган на

Окръжният съд в Силистра остави постоянно в ареста Георги Атанасов Георгиев, който е обвинен в извършването на престъпление по чл. 354 а, ал. 1 НК, касаещо държане на високо рискови наркотични вещества с цел разпространение без надлежно разрешение, както и за престъпление по чл. 270, ал. 2 във вр. с ал. 1 НК, изразяващо се в противозаконно пречене на орган на властта да изпълни служебните си задължения по контрол върху трафика на наркотични вещества. Това съобщиха днес от крайдунавската Темида.
Припомняме, че преди време антимафиоти откриха в дома на Георги Атанасов в село Гарван близо 100 килограма канабис и домашна оранжерия, но той успя да се изплъзне и бе обявен за издирване.
Атанасов бе пипнат от антимафиотите седмица след това в село Сребърна след луд полицейски екшън по главния път Силистра-Русе, по време на който той застраши реално живота на един от полицаите, като се опита да го прегази.
От съдът уточниха, че предвиденото най-тежко наказание по линия на повдигнатите му обвиненя е от 2 до 8 години тюрма и глоба от 10 000 до 50 000 лева. В мотивите си за пращането за постоянно в килията съдът е приел, че по делото са събрани достатъчно доказателства за съпричастността на Георги Атанасов към повдигнатите му обвинения, а освен това налице е и реална опасност, че той може отново да се укрие, което е било доказано с яростната съпротива при задържането му от антимафиотите.

4 thoughts on “Съдът остави в ареста заловения наркодилър

  1. а има ли други замесени от селото, защото хората си говорят разни приказки за бивши и сегашни величия от гарван, обвързани със случая, с облажването от него. Прави впечатление, че централните медии почти не отделиха внимание на това иначе тихо селце прочуло се преди няколко години с друго, въпреки че се касае за доста модерна домашна лаборатория. Само фокус и още един малко известен сайт, като изключим силистренските споменаха за развитие по него.

    Палец нагоре 0 Палец надолу 0

Comments are closed.