Съдът остави в ареста „полицай”, ограбил с ортаци жители на Давидово

8ce2d13081e2b6c008de31470b01e47bОкръжната прокуратура в Силистра наблюдава досъдебно производство за извършен на 28 май в село Давидово грабеж с газов пистолет и полицейска униформа от четирима души, като една от участничките е непълнолетно 15-годишно момиче, съобщи пресцентърът на Варненската апелативна прокуратура. До разкриването на извършителите се стигнало на 26 юли. След проведените оперативно-издирвателни мероприятия четиримата извършители са установени и задържани.

След разпита на обвиняемите и на свидетелите пред съда Окръжната прокуратура внесе искане в Силистренския окръжен съд за вземане на постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо смятания за организатор на грабежа 49-годишен Ангел А. По време на грабежа в къща в село Давидово той бил облечен в полицейска униформа и заплашил с газово оръжие. Ангел А. е осъждан многократно, включително и за въоръжени грабежи.

Съучастниците му – 36-годишният Тодор Т., 26-годишният Детелин Д. и 15-годишната Таня Г., са направили пълни самопризнания пред разследващите. От дома на пострадалите са ограбени три мобилни телефона, 5 г златни обици, 3 СИМ-карти и една дебитна. Открито е оръжието на престъплението, както и полицейската униформа, използвана по време на грабежа.

Окръжната прокуратура в Силистра благодари на Силистренския окръжен съд за създадената организация за извършване на необходимите следствени действия – разпити пред съдия на свидетелите и обвиняемите четири престъпника.

1 thought on “Съдът остави в ареста „полицай”, ограбил с ортаци жители на Давидово

  1. Къде се е чуло и видяло прокуратурата или обратно съда да си взаимно благодарят за изпълнени служебни задължения. Това мириша на взаимно обслужване на повишаване на имеджима им и за тяхната активност. Пълна пародия.

    Палец нагоре 0 Палец надолу 0

Comments are closed.