„Създадено от деца, за деца“

2

Елате ВИЕ с НАС на пътешествие,

със много смях и произшествия,

по улици и тротоари,

където мигат, мигат светофари!

Кои вие? – деца от детски градини

С кои нас? – вежливанчетата от III в клас при ОУ“Св.св.Кирил и Методий“ гр. Силистра

С тази необичайна покана започна една незабравима среща в куклен театър Силистра. На нея „каките и батковците актьори“ представиха пред най-малките участници в пътното движение образователно-музикалния театър „Това трябва да го знае всяко хлапе“.

Представлението е насочено към опазване живота на децата на пътя и по непринуден начин внушава важните правила за безопасност, които малчуганите трябва да познават и да спазват.
Двадесет и четири ученика построиха кръстовище, на което оживяха коли, светофари, пътни знаци. Дечица от „детската градина“  гониха политнало балонче, учейки се да преминават правилно по пешеходна пътека. Групата на „порасналите“ рапираха своите съвети към всички хлапета, но невнимателни велосипедисти предизвикаха дори пътно произшествие…

С много динамика, музика, танци и вълшебства актьорите представяха образователните послания и скандираха многократно „Това трябва да го знае всяко хлапе“, за да достигнат на финала до основната идея, че всяко дете има право да порасне.

Чичко шофьор,

детето няма спирачки,

моля те, това помни

и внимателен на пътя ти бъди!

Пази го – това може да е твоето дете,

а то иска,

иска живо и здраво да порасте!

В знак на благодарност към своята многобройна публика, учениците подариха на малките зрители занимателно-образователна оцветявка във формата на автомобил, а на детските градини – аудио дискове с материали от музикално-дидактичния театър.