С изписване на бебе АГ-отделението в Дулово отпразнува Бабинден

151 бебета са се родили през 2019 г. в АГ-отделението на дуловската болница, с 5 повече от предходната година.

С традиционния ритуал по измиване на ръцете на акушер-гинеколозите под новия, красив стенопис „Майчина прегръдка“, изрисуван от силистренската художничка Елена Маркарян, в Дулово започна Денят на родилната помощ – 21 януари, Бабинден.

Приветствия към лекарите и акушерките поднесоха кметът на общината д-р Юксел Ахмед, управителят на болницата д-р Константин Попов и началникът на отделението д-р Любомир Минков. Благодарение на новосформирания екип на отделението преди 3 години са се повишили и качеството, и броят на ражданията. Този факт бе подчертан в поздравленията и от гостите, и от благодарните родители. Екипът на отделението е благодарен за новите медицински уреди, които са дарени от „Каолин“ ЕАД, от семейство Тодорови от Силистра, от Общината, от жители на града и областта.

Всички аплодираха малкия Аян /светъл, бистър, кристал/, който стана бебе на 2020 година и получи специален плакет и подарък от отделението. Точно на 21 януари бе изписването на Мете – второто дете на семейство от село Златоклас, родено на 17януари. От началото на годината в отделението са проплакали 10 бебета – 3 момичета и 7 момчета.

Празнични поздрави с песни и танци поднесоха самодейците от читалище „Никола Вапцаров“.

Преди обед кметъта на общината д-р Юксел Ахмед и неговият заместник Юксел Исмаил посрещнаха представителки от пенсионерските клубове „Втора младост“ и „Зора“. С „интересни“ и закачливи сценки и песни те пресъздадоха обичаите и нравите по време на Бабинден в Дуловския край.