С огнено шоу включват коледните светлини в Силистра

Община Силистра кани на 5 декември от 17,00 ч. децата на града и техните родители да споделят прекрасните мигове на тържеството по запалване на коледно-новогодишните светлини. „Около елхата“ е традиционен ритуал и за пореден път поднася радостни и щастливи мигове на децата, на площад „Свобода“.

По традиция децата на Силистра заедно с домакина – кметът д-р Юлиян Найденов, запалват светлините на елхата в центъра на града и на празничната украса. Под празничните светлини кметът ще поднесе своите специални поздрави към всички деца.

В площадното веселие ще вземат участие, както известни силистренски талантливи деца – най-малката група от Музикална студия „До ре ми“ и Трио „Елмина“, така и изненадата на събитието – светлинно и огнено шоу „Дивинитас“ от град София. Огнената история на клуб „Дивинитас“ датира от 2005 г. От тогава до днес клубът се е превърнал в институция, която поддържа и развива огненото изкуство в България. „Дивинитас“ има дългогодишен опит в изпълняването на огнени и светлинни представления, както у нас така и в чужбина.

Децата на Силистра могат да наблюдават фигурите с огън и светлина, съчетанията, които артистите създават на сцената. Искри, радост и коледни ритми ще озаряват вечерта, носейки коледния дух и настроение.

За да направят вечерта наистина неповторима, всички гости на площада ще бъдат посрещнати от принцеса на кокили, с която малки и големи могат си направят снимки, под звуците на празничната коледна музика на Градски духов оркестър.