С развети знамена, венци и концерт ще празнуваме Трети март

С инициативата „Да развеем българското знаме“ община Силистра призовава гражданите да се включат в проявите за Трети март, неделя. Тържествената церемония за отбелязване на светлата дата ще започне в 10,30 ч. с ритуал за издигане на националния трибагреник на централния градски площад „Свобода“ в Силистра.

След тържественото слово на кмета д-р Юлиян Найденов ще бъдат поднесени венци и цветя на признателност пред паметниците на Стефан Караджа, Капитан Георги Мамарчев и Лев Толстой в града. В програмата от 11,00 ч. е включен и празничен концерт на Тодор Кожухаров и неговия оркестър „Южни ритми“.

Проявите по случай националния празник започват днес от 18,00 ч. в салона на Общината с концерт от патриотични песни, изпълнени от смесен хор „Седянка“ и Градския духов оркестър. В концерта ще участва и народният оркестър при Ансамбъла за народни песни и танци „Силистра“.

Трети март е обявен и за Ден на отворените врати с безплатни посещения в Археологическия музей и Художествената галерия в Силистра, както и в Природонаучния музей в Сребърна.

През февруари и март в училищата и народните читалища в общината се организираха тематични прояви, посветени на 141-годишнината от Освобождението на Силистра и България, 146-годишнината от гибелта на Васил Левски и 171-годишнината от рождението на Христо Ботев.