С турнир по табла почетоха паметта на бизнесмена Тошко Колев

В Силистра се състоя традиционният турнир по табла в памет на бизнесмена и наш съгражданин Тошко Колев. Организатор и този път беше брат му Николай Неделчев, специално завърнал се от Кипър, където живее и работи.

Участваха 13 души, хвърляйки заровете в продължение на 8 часа и осъществявайки двубоите на принципа „всеки срещу всеки”. Победител стана Венелин Павлов, следван от Венцислав Антонов и от д-р Орлин Дренчев, класирани съответно на второ и трето място. Те получиха грамоти плюс предметни и парични награди, връчени им от Неделчев и от съорганизатора Светозар Христов. Съдействие оказаха и собствениците на ресторант „Трите бъчви”, влезли отново в ролята на домакини.

Тошко Колев бе страшно запален по древната игра, затова навремето реши да я масовизира, като стана организатор на турнира. Приживе той успя да реализира няколко негови издания, а след кончината му през 2009 г. с тази задача се зае брат му, започвайки да го провежда в негова памет. Наградният фонд се сформира от него и от участниците, които се събират и премерват сили през април и през декември. Така направиха и сега, демонстрирайки голямото си майсторство и влизайки в поредната оспорвана надпревара.

1 thought on “С турнир по табла почетоха паметта на бизнесмена Тошко Колев

  1. Респект и поклон за Тошко Колев ! Един прекрасен Човек и приятел! Респект Николай Неделчев!

    Палец нагоре 0 Палец надолу 0

Comments are closed.