Започнаха официалните празници на Силистра

С фолклорен фестивал за народни хора, който се проведе на 1 септември в Силистра, започнаха официалните празнични дни на дунавския град, чиято кулминация е на 14 септември, Кръстовден, съобщиха от местната община.
Проявата ще премине под мотото „С ритъма на сърцето” и ще се проведе от 17,00 часа на Лятната сцена в Дунавската градина. Участие са заявили любителски клубове за народни танци от Горна Оряховица, с. Плачковци, община Главиница, Кайна

С фолклорен фестивал за народни хора, който се проведе на 1 септември в Силистра, започнаха официалните празнични дни на дунавския град, чиято кулминация е на 14 септември, Кръстовден, съобщиха от местната община.
Проявата ще премине под мотото „С ритъма на сърцето” и ще се проведе от 17,00 часа на Лятната сцена в Дунавската градина. Участие са заявили любителски клубове за народни танци от Горна Оряховица, с. Плачковци, община Главиница, Кайнарджа и други. На сцената ще бъдат представени хора от различни етнографски области, като задължително трябва да има и добруджанско хоро.
Фестивалът няма конкурсен характер, идеята е да се популяризира традиционното българско танцово изкуство и във време на икономическа криза да се запазят традициите за провеждането на подобни събития в Силистра, уточниха от общината.
Оттам припомниха, че са подготвени много богати и разнообразни прояви почти през целия месец септември, посветени на празника на Силистра – Кръстовден, 14 септември.
Празничната програма ще завърши на 19 септември с голям рокконцерт в центъра на дунавския град с участие на банди от Силистра и София.
Пълната програма на културните прояви за празничните дни на Силистра е публикувана в секцията „Култура“ на сайта Паралел 44.
Можете да я видите и ТУК!

16 thoughts on “Започнаха официалните празници на Силистра

 1. то такива празници организираха тия гербери тая година че сабора на Смилец е по интересен

  Палец нагоре 12 Палец надолу 3

  1. Прав си,искаме бирфест и да има за всеки по нещо.

   Палец нагоре 10 Палец надолу 3

  2. стой си в Смилец тогава

   Палец нагоре 5 Палец надолу 4

  3. Некадърници тъпи!!
   Мързи ги да организират нещо!Къде е панаира с фирми от цялата страна?
   Преди се правеха по 4 пъти годишно и пари влизаха в общината, и хората си купуваха по нещичко по-изгодно.

   Палец нагоре 11 Палец надолу 4

 2. Желев има мноого по интересни новини, или не ти позволяват да пишеш по тях. Вчера помияри в центъра за пореден път нападнаха детето ми докато си играеше. За сведение на управляващите-при инцидент ще приложа око за око, зъб за зъб.
  ––––-
  Юл. Ж.: Напишете за инцидента и ни пратете писмото на пощата – [email protected]
  Гарантирам, че веднага ще бъде публикуван. Веднага. Ще е хубаво да приложите и някаква снимка.
  Останалото – все едно, че не съм го прочел…

  Палец нагоре 14 Палец надолу 3

  1. БРЕХ- МНОГО СИ СТРАШЕН КАТО СКАЧАШ НА ЖИВОТНИТЕ-ЩО ЛИ НЕ ПРАВИШ ТАКА НА ГЕЙБЕРИТЕ-МАЙ НЕ ТИ СТИСКА

   Палец нагоре 8 Палец надолу 8

  2. Глупаво и нецивилизовано е да убиеш или осакатиш куче / наказанието е от 1000 до 5000 лева глоба и до 3 години затвор , глупавите хора не знаят закона разбира се / Умният и цивилизован човек би съдил общината и би получил той обезщетение

   Палец нагоре 6 Палец надолу 7

   1. Забравил съм да поясня, че закона-око за око , зъб за зъб ще бъде приложен спрямо отговорните хора а не срещу животните-те нямат вина. След инцидент и да съдиш общината съдът ще върне ли здравето на децата ни, не.

    Палец нагоре 7 Палец надолу 1

  3. Ами за поредното паднало дърво по ул. 31 полк…Хорицата са се оплаквали на оня бъхльо Севдалин и сигнал са писали….и нищо!!! Колко лева заплата има тоя хрантутник, даже образование няма подходящо…еколог бил…няма такава специалност, а и е мързелив. Като вървят и се наспиват там повечето…
   Клон от дървото падна на колата на човека, по чудо няма жертви.
   Дано да съди общината сега, но дали тя после ще съди Севдалин–-
   Познайте дали това вече не се е случвало предния мандат. Тогава общ съвет гласува еднократна помощ за пострадалото детенце…виновен беше пак Севдалин-от екипа на Весо Андреев. И този пак е на работа и пак вреди на всички! А уж тези от герб щяха да са по-различни????

   Палец нагоре 9 Палец надолу 1

  4. Съд до дупка Те нямат и читави юристи, които да могат да спечелят каквото и да е дело!

   Палец нагоре 8 Палец надолу 2

  5. не че защитавам Желев, но е прав, той откъде да знае за инцидента и ти побърза да му се изхрачиш в лицето……напиши си писмото той ще го публикува, много правилно ти е отговорил

   Палец нагоре 5 Палец надолу 2

  6. Г-н Желев, твърде извратено ще бъде да не спасявам детето си а да правя снимки на случващото се. Ако сериозно го предлагате…..това е в разрез с всякакви морални норми, ако се шегувате то тогава ситуацията е за психиатър.

   Палец нагоре 2 Палец надолу 5

   1. Еее, недейте така!
    Наистина ако имате документи от „Спешен център“, аптеки и изобщо доказателства за инцидента – действайте, не жалете спящите общинари! Мисля, че някои хора тук много умело изместват проблемите в друга посока! В случая към Желев, и хоп-резултата на лице. Всички почват да плюят Желев и забравят за инцидента! Не се оставяйте на такива провокатори!

    Палец нагоре 3 Палец надолу 1

Comments are closed.