С 30 градуса скачат температурите до края на седмицата

Park january (17)Днес Главиница отново се отличи с най-студеното време в Силистренско с измерена температура на въздуха от минус 20,5 градуса, съобщи ръководителят на Метеорологичната обсерватория в Силистра Йордан Чешмеджиев. През последните дни там бяха измервани температури между минус 19 и минус 21 градуса, но температурният рекорд за датата 25 януари е от 2010 г. – минус 29 градуса.

В Алфатар бяха отчетени минус 16,2 градуса, а в Силистра минус 14 градуса. Рекорди не бяха регистрирани, защото на 25 януари в тези градове е било най-студено, съответно в Алфатар през 2010 г. – минус 24,8 и в Силистра през 1941 г. – минус 32 градуса.

През следващите няколко дни се очаква повишение на температирите с 10-15 градуса. Очаква се утре да завали сняг и на места да се образува нова снежна покривка. В нощта срещу четвъртък е възможно за кратко да превали слаб дъжд. Тенденцията за повишаването на температурите ще се запази и в края на месеца, който е в неделя, минималните ще достигнат 0-5 градуса, а максималните 10-15 градуса. За радост на снегопочистващите фирми природата ще свърши тяхната работа и снегът ще се стопи.

Пътищата в Силистренска област са проходими. Вчера са работили 19 машини. Не са преустановени учебните занятия. Автобусите от автогарата се движат нормално.

Пътуващите с влак от Силистра за София до края на тази седмица ще бъдат превозвани с автобус до гара Самуил, откъдето ще продължат пътуването си с влак до столицата. Това съобщи Свилен Гърдев – ръководител на „Пътнически център“ – Русе. Според него проблемът е възникнал заради ремонт на локомотиви. „Жп-автобусът” тръгва в 19,15 часа.

Не се оправдаха опасенията за ледоход по Дунав. Вчера температурата на водата в Дунав бе 0,8 градуса, а нивото бе спаднало с 15 см до кота 373.

1 thought on “С 30 градуса скачат температурите до края на седмицата

  1. Брее-е-е-е.Тия от Главиница доста са се проветрили. Замрзнали са им копитата.
    Избраха ли си кмет на общината.
    Бе карай бе. И без кмет животът си тече.Дори по-добре.
    Ха сега да видим що ще щат без началство. А оня веч в хапуса ли е. Бандюги…

    Палец нагоре 0 Палец надолу 0

Comments are closed.