Такситата също трябва да вземат мерки против опасния вирус, разпореди кметът

Със своя заповед от днес кметът на община Силистра д-р Юлиян Найденов задължава всички водачи на таксиметрови автомобили на територията на общината ежедневно, преди началото на всяка смяна, да извършват пълна дезинфекция на таксиметровия автомобил, а при необходимост и след превозване на пътник със симптоми на респираторно заболяване.

Таксиметровите шофьори да носят предпазни маски и защитни ръкавици и на всеки 2 часа да почистват с дезинфекциращи препарати външните и вътрешни дръжки на вратите, както и пода на автомобила, а при необходимост и след всеки превоз на пътник със симптоми на респираторно заболяване. Таксиметровият автомобил задължително да се проветрява след извършване на таксиметрова услуга на пътник.

При възможност да не се допуска превоза на повече от двама пътуващи едновременно. С цел превенция, временно да се ограничи ползването на мястото до водача на таксиметровия автомобил.

Кметът забранява извършването на таксиметрови услуги от таксиметрови автомобили, които не са изпълнили задължителните мерки по дезинфекция.

Констатиране на неизпълнението на мерките от страна на таксиметровите шофьори са възложени на полицията и служителите от общинския отдел „Инспекторат”.