Танцьори от силистренския клуб „Елеганс” пак объркаха сметките на световните сили

Силистренският клуб по спортни танци „Елеганс” отново омая ев

Силистренският клуб по спортни танци „Елеганс” отново омая европейската публика. Този път градът на валса Виена аплодира малките танцьори Адриана Ангелова и Илия Добрев… в провелия се международен конкурс „Аустриън оупън” от 20 до 22 ноември.

Второ, трето и четвърто места зае двойката ни в конкуренцията на общо 30 конкурента от 15 страни. Традиционният победител в подобни надпревари, отборът на Русия, и този път обрал първите места в различните категории. Малките ни таланти за пореден път объркали сметките на всепризнатите европейски сили. Международният конкурс в австрийската столица се смята за един от най-престижните в света. В него участват отбори от всички възрастови категории професионалисти и аматьори, като най-оспорвани са състезанията при мъжете и жените. Представителите на Клуб „Елеганс” са участвали в най-малката възрастова група – на децата до 11-годишна възраст.
След изиграването на трите различни категории – „Многобой”, „Стандарт” и „Латино”, 11-членното жури е отсъдило престижните места за нашите танцьори – второ място в „Стандарт”-а, трето в „Латино”-то и четвърто в „Многобоя”. Другите танцови двойки в същата възрастова група от България, тези от Велинград и Бургас, са се представили доста под очакванеията за класа си, като са финиширали след 12-тите места в категориите. Участието в този престижен танцов форум беше последното за тази година от спортния календар на Адриана Ангелова и Илия Добрев. След общо 10 участия в международни и също толкова в национални състезания, равносметката е повече от впечатляваща, а трофеите едва се побират във витрината.

Под ръководството на Пламен Славов и с помощта на родителите спортен клуб „Елеганс” започна да възвръща славата на танцувалната школа от Силистра. Личните треньори на най-титулуваната двойка от клуба са Калоян Иванов и Андрей Тодоров /международен съдия от висок клас/ от Бургас. Не е лесно два пъти в месеца силистренчетата и техните треньори да „разменят” гостуванията си от Дунав до Черно море, за да тренират новите стъпки и завъртания. Съвсем отделен е въпросът за финансовото обезпечаване на златните и сребърни отличия. Почти всички разходи си остават за сметка на състезателите, в случая на техните родители.