Театърът в Силистра може да стане областен?

Силистренският театър няма да бъде закрит, а ще смени статута си с общин

Силистренският театър няма да бъде закрит, а ще смени статута си с общински, което е спасителният вариант, съобщи кметът на дунавския град Иво Андонов.
Той обаче лансира оригиналната идея, че храмът на Мелпомена край Дунав може да продължи да съществува и със статут на областен театър, като по този начин ще стане един от първите по рода си в страната. „Това ще е факт, ако останалите кметове на общини в Силистренска област възприемат идеята ми да се включат в издръжката и финансирането на театъра, макар и с малки суми“, обясни Иво Андонов. Той беше категоричен, че след като театърът смени статута си, ще постави много ясни и твърди условия пред директора му Борислав Ненков. „От него ще изисквам определен брой продадени билети за месеца, брой на представленията, както и брой на нови пиеси“, обясни Иво Андонов. Според плановете му, ако всички силистренски кметове се включат в издръжката на театъра, по този начин силистренската трупа ще бъде задължена да играе в населените места. По този начин онези, които нямали финансова възможност да пътуват до областния град, пак щели да могат да гледат пиесите от репетоара на театъра.
„Смятам, че с бъдещия Закон за сценичните изкуства, според който държавата пак ще финансира отчасти общинските театри, със съответната, макар и скромна, дотация от страна на кметствата и собствените приходи от продадени билети, наеми и др., ще се оформи един приличен бюджет и така служители и артисти ще могат да получват добри заплати“, обясни още Иво Андонов. Силистренският градоначалник обаче поясни, че артисти, които играят във всички представления ще вземат повече, от тези, които имат по-малко участия. „В такъв случай вече всичко ще зависи от тях самите“, добави Андонов.

3 thoughts on “Театърът в Силистра може да стане областен?

  1. Ха ха ха !!!! Те тогава ще се види кой на кого и защо го ….обича.Ега ти тъпата хава .Представям си как Борчо остава директор…..Малиииииии малииии и пак малиииии…..Не`aм нервиииии ……

    Палец нагоре 0 Палец надолу 0

  2. Вежди с радост ще се отърве от силистренския театър, с оглед намаляването на разходите на държавната адменестрация. Интересно как кметът Андонов смята да поддържа сградата, персонала на театъра с намалените трансфери от държавата към общините.

    Палец нагоре 0 Палец надолу 0

  3. Тогава натискът за задължителна продажба на билети на децата ни от училищата предполагам ще стне още по- силен. Обичам театъра, но не е това като стандарт, което ще привлече хората. Децата неразбират съдържанието на постановките / няма такива за 10-15г / копуваме билети, за да не се кара класната, а даже след това и неходим понякога? Какво правим?…Каква и чия дейност отчитаме?

    Палец нагоре 0 Палец надолу 0

Comments are closed.