Теглим спешно 4,1 милиона заем за финансиране на трансгранични проекти

Smilec put trans (27)С докладна записка кметът на община Силистра д-р Юлиян Найденов свиква днес спешно Общинския съвет. Точката в дневния ред е само една, но е на „стойност” 4 106 000 лева.

Градоначалникът ще поиска одобрението на местния парламент за временен безлихвен заем от Министерство на финансите за осигуряване на финансиране на проекти по Програма за трансгранично сътрудничество „Румъния – България 2007-2013 г.”

Сумата е необходима за т.нар. мостово финансиране на три партньорски проекта с румънците, два от които са на финала, а третият бе завършен преди дни. Става дума за ремонтите на междуселищните пътни отсечки между селата Срацимир и Бабук и Ламбриново и Смилец, изпълнявани в два проекта с румънските общини Индепенденца и Росеци.

Първите копки бяха направени през август и октомври, съответно в Срацимир и Ламбриново, работата тръгна бързо, а времето се смили и помогна на строителните работници да стигнат до финалната права. С общо над 5 милиона евро почти 18 км четвъртокласни пътища получиха нови бордюри и тротоари в населените места, нов асфалт легне по трасетата, където се построиха отводнителни съоръжения и канавки.

Част от заема ще отиде и за финансиране на вече завършилия проект между Силистра и Кълъраш за обща стратегия за развитие на устойчива транспортна система в трансграничната зона с използване на възобновяеми енергийни източници.

10 thoughts on “Теглим спешно 4,1 милиона заем за финансиране на трансгранични проекти

 1. Драги съграждани,напускайте този град и тази държава докато не е станало твърде късно!Тук нещата никога няма да се оправят.

  Палец нагоре 22 Палец надолу 4

  1. ти да мълчиш….. както и всички останали да мълчите…. стойте си в града и не се обаждайте… местните избори бяха преди месец….. избрахте си ги пак а сега ще напускате…. стойте си и се радвайте на избора си……бъдете доволни и щастливи…..избора си беше ваш….нямате право да ревете….

   Палец нагоре 18 Палец надолу 7

   1. Аз съм активен учацтник на абсолютно всички избори.Моят избор не е представен в местната власт.Така,че ТИ МЪЛЧИ и си стой тук..Аз заминавам…ЧАО! ПРИЗОВАВАМ ВСИЧКИ МЛАДИ ХОРА ДА НАПРАВЯТ СЪЩОТО .. Н Е З А Б А В Н О !!!
    ИМАЙТЕ МИЛОСТ КЪМ СЕБЕ СИ И ТЕЗИ СЛЕД ВАС..НЕ ГИ ОБРИЧАЙТЕ НА ТОВА!

    Палец нагоре 6 Палец надолу 2

    1. Не заминавай, а се въоръжавай, това е начина да си върнем България!

     Палец нагоре 2 Палец надолу 1

  2. Парите от водния цикъл явно свършиха и трябва нова порция за крадене. Асфалта положен през декември си е чиста подигравка с избирателите на ГЕРБ от Ламбриново, Бабук, Смилец и Срацимир.

   Палец нагоре 8 Палец надолу 1

 2. Няма я Надя Бобчевата, като опозиция, да пише злобните коментари по управлението на ГЕРБ. Всичко в общинския съвет става едно тихо, тихо, като в празна тенджера.Няма я БСП-пълно снишаване.Това ли са най-важните проекти???Ще ги плащаме всички?Колко станаха вече дълговете на общината? Вече всичко, като общинска собственост е заложено за заем, след заем…

  Палец нагоре 7 Палец надолу 5

  1. Ти сега ли разбра, че тоталитарната държава на Живков, не представлява нищо сравнение с управлението на ГРОБ. Както се казва: „Видими резултати“. Ще теглим милиарди докато Бойко – тиквата и тия около него се пръснат от лакомия.

   Палец нагоре 5 Палец надолу 1

  2. Община Силистра отива към фалит.До момента разходите,лихвите,така наречените корекции/санкции/,надвишават по-вече от половината бюджет,който би трябвало да бъде приет на една от следващите сесии.Естествено, мишоците от управляващото мнозинство,начело с Мара/зъбарката/,Ганчо/комарджията/Милен Пенчев/хиената/,той ще бъде гласуван и приет.Честито на Силистренци.

   Палец нагоре 11 Палец надолу 1

 3. Я ги вижте тези на снимката,поне половината от тях се надяват да свият парички от тези проекти.Кредити макар и безлихвени ,че ще се вземат какво ги интересува,нали ще ги плащаме всички ние.Ама хак да им е на силистренци щом заложиха отново на този човечец и на хиените около него.

  Палец нагоре 13 Палец надолу 2

 4. тези всичките ги познавам много добре, малко трудно ще им напълните гърлата

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

Comments are closed.