Тежка катастрофа претърпяха самодейците на Срацимир, един е в кома

Пенсионерите, заедно с кмета Георги Костадинов, пътували за участие в Капанския събор „Здрав корен – жив дух“ в местността “Пчелина“, но микробусът им бил ударен челно от разградски ТИР на един от завоите. Бусът бил шофиран от 57-годишният П.Ш. от Калипетрово. При сблъсъка автомобилът се преобърнал в крайпътното дере. Всички 18 човека в него са откарани в разградската болница. По първоначални данни от болницата един от пътниците е в кома, други трима са с множество фрактури. Шофьорът на ТИР-а, П.С. на 48 години от Разград, не е пострадал. Задържан е в РУ-Разград. Според сайта на „Труд“ разградчанинът бил принуден да навлезе в насрещната лента заради маневра на коли пред него. Непосредствено преди ТИР-а имало джип, а отпред ауди, чийто водач внезапно решил да отбива в черен път. Джипът се принудил да намали рязко и камионът, за да не го удари, кривнал в другото платно, при което последвал удар в буса. Двете превозни средства са ударени в предната лява част.

Продължава огледът на местопроизшествието за изясняване на причините, довели до катастрофата. Пътната отсечка е затворена, движението е пренасочено по обиколен маршрут през село Балкански.

Вицепрезидентът Илияна Йотова също била на събора. Научавайки за инцидента тя тръгнала към Разград, за да посети пострадалите хора.

За 17,00 ч бил предвиден концерт с участието на групата от Срацимир.

1 thought on “Тежка катастрофа претърпяха самодейците на Срацимир, един е в кома

  1. Отново неточна информация, от това което показаха по новините, сблъсък между ТИР-а и микробуса не е имало. ТИР-а е идвал срещу микробуса, шофьорът му за да избегне челен сблъсък е завъртял надясно, излязъл извън пътя и попаднал в дере (и това е най-правилното, което е межел в случая).

    Палец нагоре 1 Палец надолу 0

Comments are closed.