Три катастрофи за половин час по обед станаха в Силистренско в събота

Три пътнотранспортни произшествия само за половин час са станали на 29 юни между 13,30 и 14,00 ч. в Силистренска област, съобщи пресцентърът на полицията. В Силистра около 14,00 часа по ул. „Индустриална“ в промишлената зона 32-годишна жена, водач на лек автомобил „Рено“, загубила управлението и се ударила в дърво. Пострадал пътник в автомобила, който получил луксация на раменна става. По случая е образувано досъдебно производство.

Лек автомобил „Рено“ и лек автомобил „Ситроен“ се ударили по същото време в отсечката между Тервел и село Алеково. Няма тежко пострадали, хематом на главата получил 81-годишният водач на „Рено“-то. На виновния за произшествието е съставен акт.

Същия ден в 13,30 ч. влекач „Мерцедес“ с ремарке с пшеница се преобърнал извън платното по пътя между селата Добротица и Любен. На водача е съставен акт.

По-късно пак на 29 юни 18-годишен младеж бил засечен да шофира под въздействие на дрога. Около 22,40 ч. по ул. „Никола Вапцаров“ в Силистра той бил зад волана на лек автомобил „Ауди“, когато бил спрян за проверка от пътни полицаи. С техническо средство било установено, че той шофира след употреба на кокаин. Водачът не дал кръвна проба за химичен анализ и бил задържан за срок до 24 часа. Срещу него е започнато бързо производство.

Навръх Джулая в Тутракан с 1,79 промила алкохолно съдържание в издишания въздух 35-годишен шофирал лек автомобил „Пежо“. Той бил спрян за проверка на 1 юли около 00,30 ч. в района на Тутракан. Отказал да даде кръвна проба. По случая е образувано бързо производство.