; Трябва да наблегнем върху борбата с корупцията, категоричен е патриот | ПАРАЛЕЛ 44 __ ПОРТАЛЪТ
 
|

Трябва да наблегнем върху борбата с корупцията, категоричен е патриот

Лицето на България пред Европа се обуславя от скандалите в парламента. Не виждам защо опозицията води тази война непосредствено преди председателството ни на Съвета на ЕС. Подобни практики не говорят добре за нас като европейци. Има по-важни неща, на които трябва да обърнем внимание – например борбата с корупцията, категоричен бе в студиото на „Денят ON AIR“ Александър Сабанов от „Обединени патриоти“.

Повод за думите му бе скандалът, с който започна новата пленарна седмица. Лидерът на социалистите Корнелия Нинова и червеният депутат Антон Кутев бяха изгонени от заседанието заради отхвърлено искане на БСП за изслушване на премиера Бойко Борисов.

Социалистите поискаха Борисов да обясни в пленарната зала твърдението си за депутати, които се занимават с наркотрафик и купуване на изборни гласове на затворници.

Председателят на парламента Димитър Главчев определи думите на Нинова като обидни за премиера и депутатите. БСП пък от своя страна заяви, че започва подписка за оставката на Главчев.

„Всички от парламентарната група на БСП застанаха зад своя лидер и напуснаха заседанието, същото направи и коалиционният им партньор ДПС. Опозицията е наясно,че нито вотът на недоверие към правителството, нито оставката на Димитър Главчев ще станат факт. Правят всичко целенасочено, за да има скандали и да привличат внимание“, коментира още Александър Сабанов.

Във връзка с представения днес нов доклад от Европейската комисия за напредъка на България по механизма за сътрудничество и проверка, гостът в студиото на Владимир Сиркаров заяви, че той е дискриминационен спрямо страната ни и трябва да се работи по изпълнението на всички препоръки, за да може този, който предстои да излезе в края на 2018 година да бъде последен.

„Това че ЕК отчита работата на България като задоволителна, е по-скоро добър знак. Когато обаче такъв доклад съществува, винаги ще има за какво да се хванеш и ще се твърди, че е необходима още работа. И въпреки това трябва да отбележим, че сме постигнали значителен напредък по отправените препоръки“, допълни още Александър Сабанов пред Bulgaria ON AIR.
https://www.bgonair.bg/denqt-on-air/2017-11-15/tryabva-da-nablegnem-varhu-borbata-s-koruptsiyata-kategorichen-e-patriot

Коментирайте

Правила за коментиране