Тутраканските млади огнеборци ще участват в националния кръг на състезанието

Отборът на СУ „Йордан Йовков“ в Тутракан спечели надпреварата в областното състезание „Млад огнеборец”, което се проведе днес на стадион „Луи Айер“ в Силистра, съобщи пресцентърът на полицията. Възпитаниците на инспектор Ивайло Владев победиха в дисциплината „Бойно разгръщане на 100-метрова състезателна пътека” и останаха втори на „400 метра щафетно бягане с препятствия”, но с най-голям сбор от точки постигнаха първото място и си осигуриха участие на републиканско ниво.

Втори останаха младите огнеборци от СУ „Васил Левски“ в Дулово с ръководител инспектор Тихомир Великов, а на трето място се класираха представителите на ПГМТ „Владимир Комаров“ в Силистра с треньор инспектор Велимир Николов.

Купи и грамоти, осигурени от Клуба по пожаро-приложен спорт, връчи и на трите отбора главен инспектор Евлоги Стамов от РД „Пожарна безопасност и защита на населението”.

Близо 100 деца са обхванати в общо 9 младежки противопожарни отряди “Млад огнеборец”, които функционират в Силистренска област през учебната 2018/2019 г. Състезанията са заключителен етап на подготовката им, провеждана от служители на районните служби “Пожарна безопасност и защита на населението” през учебната година.