Убитият в столицата Петър Христов бил силистренец

49-годишният бизнесмен Петър Христов бе прострелян в столичния кв. „Манастирски ливади“ и почина във Военномедицинска академия. Сигналът за стрелбата, която станала на улица „Ралевица“ в района на бул. „България“ и голям търговски център, е подаден в 10,05 ч., съобщиха от МВР.

Простреляният е откаран в лечебно заведение в тежко състояние от личния си шофьор. Мъжът бил прострелян в гърдите и въпреки 30-минутната реанимация е починал, съобщиха от ВМА.

Разстреляният е бизнесменът Петър Христов – собственик на една от големите компании за производство на млечни продукти у нас – „Лактима“ и още няколко фирми. Стрелбата е станала пред софийския офис на „Лактима“ на улица „Ралевица“ 98А.

Нападателят е избягал и се издирва. Той е стрелял няколко пъти по жертвата си, но само един куршум е попаднал в тялото на Христов. По данни на свидетели килърът е бил скрит в съседен строеж, откъдето е стрелял.

На място се извършва първоначален оглед. Районът е отцепен от полицията.

Петър Христов е роден на 17 ноември 1968 г. в Силистра. Израснал е в село Самоводене, където завършва основно образование. През 1983 г. е приет в Средно сержантско военно училище „Георги Измирлиев” – Горна Оряховица, в експерименталната паралелка на Министерството на отбраната, която завършва с отличие. После започва работа в министерството и е приет във ВНВУ „ Васил Левски”. Завършва висшето военно училище в старата столица през 1991 г. и същата година напуска армията. През 2000 г. завършва магистратура по финанси в Свищовската стопанска академия, а след това и право.

Христов е един от най-крупните предприемачи във Велико Търново и региона. Има 29-годишна дъщеря Михаела, която официално се води собственик на „Лактима“, според данните в Търговския регистър и 16-годишен син Петър.

3 thoughts on “Убитият в столицата Петър Христов бил силистренец

 1. И разбира се, е бил агент на ДС
  Като всички “честни бизнесмени “ след 89 година е перял парите на БКП

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

  1. Откъде знаеш това.
   Познавам го лично.
   Гарантирам,че той е няма досие.
   Ние,силистренци,все сме склонни да оплюваме.

   Палец нагоре 1 Палец надолу 1

 2. жалко за момчето….втора жертва…. от нашето малко….. но китно градче…. но в държавата на….. гърбавите…..има един неписан закон….. познат като омерта….той се състои само от един параграф: …..който проговори, умира……
  😉
  ало ваньо….. мишо бирата….. ми се обади….

  Палец нагоре 1 Палец надолу 1

Comments are closed.