; „Уестсайдска история” ще разкаже Бургаската опера на силистренци | ПАРАЛЕЛ 44 __ ПОРТАЛЪТ
 
|

„Уестсайдска история” ще разкаже Бургаската опера на силистренци

В Силистра пристига концертният спектакъл „Уестсайдска история”, реализиран от Бургаската опера по едноименния мюзикъл на американския композитор Ленард Бърнстейн.

Участват известните певци Орлин Горанов, Орлин Павлов и Еделина Кънева, събрали се за пореден път в подобно звездно трио. Заедно с тях се изявяват оркестърът и хорът към операта в Бургас под диригентството съответно на Йордан Дафов и Невена Михайлова. Концертмайстор е Ваня Златева, а самият спектакъл е насрочен за 12 октомври от 19,00 ч. в салона на бившия театър „Сава Доброплодни”, информираха от там.

Ленард Бърнстейн /1918 – 1990/ е също пианист, диригент, автор на книги с есета за музиката и неколкократен носител на наградите „Еми” и „Грами”. Той създава знаменития си мюзикъл през 1959 г. като съвременна разработка на класическата трагедия „Ромео и Жулиета” от Уилям Шекспир. През 1961 г. в Холивуд правят по него музикален филм, който се превръща в един от любимите на зрителите.

И в двете произведения звучат незабравими мелодии начело с „Америка”, станала една от най-популярните в целия свят. Сега публиката в Силистра ще ги чуе наживо на наша сцена в изпълнението на солистите, споделиха от Храма на Мелпомена.

Коментирайте

Правила за коментиране