Утре Бернадет и Дъглас ще зарадват пак децата от „Димчо Дебелянов“

И тази година Домът за деца, лишени от родителски грижи „Димчо Дебелянов” ще бъде посетен от английските си приятели – семейство Бернадет и Дъглас Леджет. Благородните граждани на Обединеното кралство не са забравили децата от Дома и техните подаръци вече пътуват към Силистра. В събота, 25 септември, нетърпеливите малчугани ще разопаковат кашоните с дрешки, играчки, учебни помагала и лаком

Английското семейство с ръководството на дома
Английското семейство с ръководството на дома

И тази година Домът за деца, лишени от родителски грижи „Димчо Дебелянов” ще бъде посетен от английските си приятели – семейство Бернадет и Дъглас Леджет. Благородните граждани на Обединеното кралство не са забравили децата от Дома и техните подаръци вече пътуват към Силистра. В събота, 25 септември, нетърпеливите малчугани ще разопаковат кашоните с дрешки, играчки, учебни помагала и лакомства.
Миналата година, по същото време Берни и Дъги, както вече ласкаво ги наричат възпитаниците на Дома, за първи път посетиха ощетените от съдбата деца. С тях пристигнаха и техни сънародници, живеещи в Силистренско и близките области. Тогава гостите от Острова спретнаха благотворително барбекю с типични английски гозби, а домакините им се отблагодариха с песни и танци. Със събраните средства и с допълнителни финансови дарения беше сменена подовата настилка и ремонтирана голяма част от дограмата.
И тази година благородните британци ще подарят детски усмивки и много изненади за петдесетте деца на Дома. Различното ще е, че освен аромата на барбекюто, над китната градина ще се разнесат и песните на Берни и Дъги. Те са подготвили музикална програма, която ще изпълнят заедно с другите гости.
Понякога с намлажнени очи, но винаги с усмивки на лицата, Берни и Дъги споделят своето човешко кредо: „Ние сме съвсем обикновени хора, които живеят в свят, който предлага твърде малко на децата и хората в неравностойно положение. Ако имаме възможност да предизвикаме една детска усмивка с един малък подарък, защо да спираме с това? Опитваме се да даряваме щастие – колкото можем. На този свят няма нищо, което да ни прави по-щастливи, от това да чуваме детски смях и да виждаме детски усмивки.”
Но с това не свършват връзките на Дома с Обединеното кралство. През октомври той ще е домакин на посещение на нови приятели, този път от английски колеж. 10 негови възпитаници ще бъдат тук, за да помогнат в различни дейности, включително и в освежаването на дома и екстериора в двора му. По този начин те реализират след конкурс свой проект, финансиран от английски структури.
Благотворителността на англичаните не се изчерпва само с децата от дом „Димчо Дебелянов“. Когато разбират, че в близост до къщата им има болница, Дом за стари хора, Дом за бебета-сираци в Малък Преславец, Дом за деца с медико-социални нужди, Берни и Дъги решават да помагат и на тях. Така щедрата двойка дарила на силистренската болница три нови инвалидни колички. На Дома за стари хора били дарени бастуни, проходилки, инвалидни колички, а на Дома в Малък Преславец много бебешки дрешки и тоалетни принадлежности. Също така и 50-килограмови кутии с бонбони за децата.
Алексей МИНЕВ

4 thoughts on “Утре Бернадет и Дъглас ще зарадват пак децата от „Димчо Дебелянов“

 1. Лошо…и все по на лошо отиват нещата в тази държава…тя абдикира от социалните домове за сираци, общините нехаят, управляващите си кротуват…момичета, та дори и жени без всякакво сексуално възпитание правят секс без предпазни средства, с надеждата, че Господ ще ги предпази от евентуална бременност, и каво следва – изоставени на произвола на съдбата бебета….а горките изоставени дечица, се надяват на милостта на предавания по родния ефир като „Великолепната шесторка“… ТУК ВАЖИ С ПЪЛНА СИЛА НАРОДНАТА ПРИКАЗКА: АКО НЕ ЗНАЕШ КАК И КОГА – НЕ СИ ГО СЛАГАЙ…грубо, но истина…

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

  1. И аз да се изразя грубо…. „НЯМА НИЩО ЛОШО ДА ГО СЛАГАШ, НО ПРЕДИ ТОВА, ГО ОБЛЕЧИ

   Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 2. Много загрубя! …Но това е самата истина!

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 3. Едно уточнение – Домът за бебета-сираци не е в Малък Преславец и се нарича Дом за медико-социлни грижи за деца и се намира в гр. Силистра. Домът в Малък Преславец е ДДЛРГ и е за по-големи деца. Дарението от Берни и Дъги – бебешки дрешки и тоалетни принадлежности е за ДМСГД – Силистра. Хубаво е да се проверява информацията преди да се публикува и да стане достояние на обществеността.

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

Comments are closed.