Утре – до минус 10, в събота до плюс 15 градуса прогнозират метеоролозите

Около минус 7 градуса показаха днес термометрите на Метеорологичната обсерватория в Силистра, съобщи ръководителят й Йордан Чешмеджиев.

Според прогнозите в региона през периода вторник – четвъртък облачността ще е променлива, но с повече слънчеви часове. Вятърът в четвъртък ще се преориентира от югозапад. Във вторник остава студено с минимални температури между минус 10 и минус 5 градуса. В сряда и четвъртък температурите ще се повишат като в четвъртък сутрешните ще са между минус 3 и плюс 2 градуса, а дневните ще достигат 4-9 градуса над нулата.

От петък до неделя облачността ще е по-често значителна, като в неделя ще превали дъжд. Югозападният вятър в събота ще се усили. В петък минималните температури ще са около нулата, но в събота и неделя ще се повишат до плюс 3-8. Дневните температури също ще се повишат, като ще са най-високи в събота – между 10 и 15 градуса.

Областното пътно управление и фирмата, осигуряваща безаварийното пътуване по републиканската пътна мрежа в Силистренско са в готовност с машини, пясък и сол да реагират при промените на времето и предотвратяване на поледици по пътните артерии в областта.