Утре – Кръстовден, силистренци отбелязват празника на своя град

С Божествена Света литургия от 8,00 ч. в катедралния храм „Св. Св. първовърховни апостоли Петър и Павел“ в Силистра започват утре проявите по случай празника на града – Кръстовден. От 9,30 ч. ще бъде отслужен водосвет за здраве и благоденствие на всички силистренци.

В 10,00 ч. пред Новата баня ще бъде осветена и тържествено открита паметна плоча за 80-годишнината от възвръщането на Южна Добруджа към Отечеството /Крайовска спогодба – 1940 г./, направена по инициатива на проф. д-р Иван Гаврилов и родолюбиви силистренци.

От 11,00 в зала „Версай“ ще се проведе тържественото заседание на Общинския съвет, където ще бъде връчено званието „Почетен гражданин на Силистра 2020 г.“ и отличията „За граждански принос“.

В 19,00 ч. на площад „Свобода” започва тържествената церемония по случай Празника на Силистра. Поздрав към съгражданите и гостите ще поднесе кметът д-р Юлиян Найденов.

Концертът на младата изпълнителка Виктория Георгиева – представител на България в „Евровизия 2021“ ще започне в 19,15 ч. От 20,15 ч. силистренци ще се насладят на танцовия спектакъл „Тайната Българе!” на Националния фолклорен ансамбъл „Българе” – подарък от проф. д-р Иван Гаврилов – родолюбец, български лекар, отличен за Будител на 2018 г. от община Силистра

По традиция празникът ще завърши с фойерверки.

Празникът е обявен за ден на отворените врати в Археологическия и Етнографския музеи в Силистра и в Природонаучния музей в резервата „Сребърна“.

Събитията ще се проведат в съответствие с противоепидемичните изисквания и мерки. Организаторите умоляват гражданите по време на празника да спазват дистанция и да бъдат отговорни към здравето си!

Коментирайте

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.