Утре решават съдбата на бездомниците в Силистренско

езопасността на бездомниците в област Силистра през зимния сезон ще бъде тема на работна среща в понеделник в областната администрация, информираха оттам. Срещата е инициирана от народния представител на ГЕРБ Стефан Господинов.
Според предварителните намерения, по време на срещата, в която, освен депутатът Стефан Господинов

Безопасността на бездомниците в област Силистра през зимния сезон ще бъде тема на работна среща в понеделник в областната администрация, информираха оттам. Срещата е инициирана от народния представител на ГЕРБ Стефан Господинов.
Според предварителните намерения, по време на срещата, в която, освен депутатът Стефан Господинов, ще участват още губернаторът д-р Владимир Янков, заместничката му Тодора Цонева, представители на регионалната дирекция „Социално подпомагане“, ОД на МВР, Гражданска защита, РЦЗ, болницата, Бърза помощ, РИОКОЗ и др., трябва да се реши и облекчи съдбата на бездомните и останалите без препитание хора. „Не може да се пренебрегва фактът, че през зимните месеци броят на бездомниците се увеличава“, заяви по този повод Стефан Господинов. „Последните смъртни случаи с бездомни хора поставя на вниманието ни този проблем с особена острота, като идеята на срещата е да бъде фиксирана отговорността на всяка институция, сроковете, в които тя трябва да изпълни ангажиментите си, да се създаде или актуализира механизма за координация и план за действие при всеки конкретен случай”, допълни той.
Регионалната дирекция „Социално подпомагане” има ангажимент да води регистри на бездомни лица, обясниха запознати. Информацията за тях се набирала единствено от социалните работници. Към настоящия момент в тези регистри фигурирали общо 11 бездомника, като 6-ма от тях са в община Силистра, 3-ма – в община Дулово и по един в общините Тутракан и Кайнарджа, информира шефката на службата Анелия Василева. Тя допълни, че всички те са регистрирани през миналия зимен сезон, когато за 8 от тях са осигурени храна и подслон. Трима категорично са заявили, че това е техен избор и не желаят да променят начина си на живот.
Според полицейската регистри обаче, тези данни не били пълни, тъй като не се обединявали в общи справки. МВР-справката сочела, че в Силистренско бездомниците достигали до 50 души. „Това налага необходимостта от координация на действията по предоставяне на информация за бездомни лица, тяхното местоположение, имена, ориентировъчна възраст, здравословно състояние и т.н.“, допълниха още от областната управа в Силистра.

3 thoughts on “Утре решават съдбата на бездомниците в Силистренско

  1. Този Господинов голям лаф казал, бе“През зимните месеци броят на бездомниците се увеличавал“. Велика мисъл! През лятото сигурно същите хора са били „домници“ Предлагам още утре РИО да вземе решение във всички училища в Силистренско да се изучават тази и други бележити мисли на нашия депутат!

    Палец нагоре 0 Палец надолу 0

    1. Все пак е депутат, а не като теб драскач по форумите!

      Палец нагоре 0 Палец надолу 0

Comments are closed.