Утре силистренци ще закусват, обядват и вечерят със стълби

Утре Силистра се включва в инициативата „Ден без асансьори“, съобщиха от Сдружение „Дуросторум-Дръстър-Силистра“ – координатор и организатор на инициативата за града, която ще премине под мотото „Раздвижи Силистра“. Един от хаштазите на събитието е #ямстълбизазакуска.

Идеята е да се представи използването на стълбите вместо асансьора като най-достъпната ежедневна физическа активност за всеки, която лесно може да се осъществи навсякъде – в офиси, търговски центрове, обществени блокове, паркинги, университети и други обществени или частни сгради.

Утре символично ще бъдат „затворени“ асансьорите в обществени сгради, а доброволци ще призовават всеки да използва стълбите поне за един ден. Информационни материали за ползите от ежедневното движение ще бъдат на разположение на всички участници.

Символичен старт на инициативата ще бъде даден в 10,00 ч. пред общината в Силистра. В 17,00 ч. всички желаещи имат възможност да се включат в заключителното събитие – масово изкачване на стълбите към крепостта „Меджиди табия“.