Утре смелчаците преплуват река Дунав

Утре от 10,00 ч. на базата на СНЦ „Дунавски Клуб“ в близост до хотелски комплекс „Дръстър“ ще се проведе станалото традиционно за Силистра преплуване на река Дунав, със съдействието на община Силистра. Записването за участие започва в 9,00 ч.

Това е надпревара без класиране, провеждана с прекъсвания през годините повече от седем десетилетия за ентусиасти от всички възрасти – мъже, жени и деца. Желаещите да участват могат да се запишат непосредствено преди началото на проявата, но задължително преминават медицински преглед и предварителен инструктаж.

Всички участници ще получат грамоти и награди, а по традиция ще бъдат отличени най-малкият и най-възрастният преплували река Дунав.

Миналата година бе регистриран отрицателен рекорд, след като в инициативата се включиха едва 31 участника. Сред плувците бе и една жена преплувала разстоянието от около 800 метра. Старите речни ветерани си спомниха, че в миналото участниците са стигали до над 300 души. Допреди години те бяха около стотина, но през последните 3-4 драстично намаляха.