Ученици от Силистра с първо място на национална олимпиада

Първото място в категория „Мултимедия 5-7 клас“ – на VІІІ Национална олимпиада по информационни технологии завоюваха Миряна Цонева и Вероника Галева от Vб клас на СОУ „Никола Вапцаров“. Проектът им, озаглавен… „В света на балета“, бе оценен най-високо от журито на олимпиадата. Ръководител на отбора е Ясенна Пецова. VІІІ Национална олимпиада по ИТ се проведе от 28 до 30 май в град Варна. Категориите, в които се състезаваха учениците от 5 до 12 клас, са мултимедия, мултимедийни приложения, интернет приложения, приложни програми и уеб сайт. За участие във всяка категория се допускат само 20 проекта, селектирани сред победителите на областните кръгове на олимпиадата. Отборът на СОУ „Н. Вапцаров“ за втора поредна година класира свои проекти в националната селекция на олимпиадата. Освен шампионите Миряна и Вероника в тазгодишната олимпиада участваха и Калоян Михалев и Мария Докова от V б клас. Техният проект, озаглавен „Крайдунавска Добруджа – етнографски проект“ също бе сред 4-те най-високо оценени, а Калоян е сред петокласниците, постигнали най-високи резултати на теста, съпътстващ олиимпиадата. Миряна, Вероника, Калоян и Мария не за първи път печелят награди в областта на технологиите. Миналата година, заедно със своята учителка – Ясенна Пецова – те взеха участие в Националния проект „Пътешествие из България“, който завоюва 1 място на публиката и 2 на журито на Европейския форум на учителите новатори във Виена.

7 thoughts on “Ученици от Силистра с първо място на национална олимпиада

 1. Възпитаничка на СОУ Н.Й.Вапцаров гр.Силистра каза:

  Аз съм възпитаничка на това великолепно училище и много се гордея с него.Пожелавам успех на учениците и техните учители.Ще ми липсвате!

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 2. А !!! Какво стана с паисиевчетата? Как така не са на първо място? Аууууууууу, ми то имало в Силистра и други способни и умни деца, че и кадърни учителки…Пък ние си мислехме – само едно училище има на този свят и то е “ Отец Паисий“ …

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 3. Да не забравяме, че до преди няколко години, най-способните и умни деца бяха в училище „Иван Вазов“. Не, че сега няма такива там… , но след обединението с училище „Йордан Йовков“, рейтингът и елитът им се срина. Нищо лично, но отпосле изгряха звездите на останалите основни училища в града. И все пак подобно разделение на децата е, меко казано, неуместно… Всички деца са си деца и успехите им са успехи, независимо къде учат.

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 4. Мария, Калоян, Миряна и Вероника са №1и винаги ще бъдат, а за учителите им Ясена Пецова и Елмира Николова да не говорим! Няаше да има такива умни и хубави деця ако нямаше такива хубави УЧИТЕЛИ!!!

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 5. Обикновено се говори за ПМГ,ЕГ,като че ли други училища няма.Вапцаровци са на ниво, а ако някой ви говори други неща, това е от чиста проба злоба.

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

  1. Била съм възпитаник на СОУ “ Никола Й. Вапцаров“, а сега съм възпитаник на ПМГ „Св. Климент Охридски“. Немога да кажа че познавам добре учителите на ПМГ, но ца учителите на Никола Й. Вапзаров мога да кажа, че съм запозната до толкова че да кажа че има както толкова кадърни учители, но и толкова който не знам какво правят там. Не мога да се съглася, че някой ако говори против у-ще Вапцаров или което и да е то друго училище е от чиста злоба. Както ПМГ или ЕГ има свойте силни черти в подхода на обучение така и останалите у-ща като „Вапцаров“, „Иван Вазов“, „Отец Паисий“ и т.н. Във всички училища има както умни, по-умни и още по-умни деца, то има и такива които не се справят толкова добре.

   Палец нагоре 0 Палец надолу 0

Comments are closed.