; Ученическата ваканция продължава до края на седмицата | ПАРАЛЕЛ 44 __ ПОРТАЛЪТ
 
|

Ученическата ваканция продължава до края на седмицата

 

Ledohod ribari (7)Ученическата ваканция поради тежките метеорологични условия продължава в четвъртък и петък, съобщи началник на Областното управление по образование д-р Габриела Миткова.

След 12,00 ч. се възстанови движението за всички видове моторни превозни средства по пътя от Силистра за Русе, съобщиха от Областното пътно управление. Задължително е тежкотоварните автомобили над 12 тона да бъдат с вериги.

Проходими при зимни условия, но до границата на Силистренска област, са пътищата за Шумен и Добрич. Голяма част от третокласните пътища също са проходими.Ulici Silistra (7)

Ледоходът в Дунав край Силистра е достигнал 80%, показва справка от силистренското представителство на Агенцията за проучване и поддържане на Дунав. По данни от Метеорологичната обсерватория на места е паднал нов сняг до 14 см. Най-дебела е снежната покривка в община Дулово – 62 см. Най-ниската температура е измерена в град Главиница – минус 10 градуса.

Обстановката със зимното почистване в Силистра започна да предизвиква недоволството на водачите на превозни средства и на пешеходците. Ако в първите 4-5 дни се забелязваха някакви видими резултати, то новият сняг ги затрупа и от вчера и особено днес много от централните улици са труднопроходими за всички участници в пътното движение.

6 коментара по “Ученическата ваканция продължава до края на седмицата”

 1. дочо каза:

  ЛЕК АВТОМОБИЛ С НОМЕР СС 9036 ЩЕЩЕ ДА МЕ ПРЕГАЗИ.СЛЕД КАТО ПРЕСИЧАХ НА ЗЕЛЕНО ПЕШ НА СТАРАТА АВТОГАРА

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

  • Патев каза:

   Дочко,братле,
   колко пъти алармирах до днес,че там,на това кръстовище трябва да се премахне светлинния билборд,който отвлича вниманието на шофьорите. Постоянното пресветване,смяната на кадрите на това голямо съоръжение,монтирано близо до светофарите е нещо много,много опасно.
   Чудно ми е как от полицията не дооценяват този факт.
   Чии са рекламите,които се излъчват от това табло,кой печели от това.

   Кой трябва компетентно, научно, аргументирано да се произнесе за несъвместимостта на двете съоръжения,монтирани на такова напрегнато за движението място.

   Дочо,радвай се,момче, че си жив.
   Провери взето ли е отношение относно волността на този джигит.

   Накрая вземи бутилка бензин,полей колата му и драсни клечка кибрит.
   Този човек искал да те ликвидира.Може и да му е платено за това. Изпревари го.

   Палец нагоре 3 Палец надолу 0

  • hitech каза:

   Дочо, не си уточнил как е точно е станала ситуацията. Ти си пресичал на зелено, но може автомобила също да е бил на зелен сигнал, съответно да е извършвал ляв или десен завой и да не ти е дал предимство, а може и да е минал на червен сигнал. Има разлика,казвам го като обикновен гражданин. Ако е втория случай(оня е минал на червено) съм съгласен с теб, такъв директно трябва да иде на съд. В първия случай обаче може би е по-различно – знаеш вече, че пешеходеца няма абсолютно право на пешеходната пътека и трябва да се съобрази с водача на превозното средство, а и зимни условия са все пак. Според мен наистина пешеходеца не трябва да има абсолютно право и предимство винаги, и това може да е само в полза на пешеходеца, просто трябва да се ВНИМАВА повече, ако ти не се пазиш сам, кой да те пази? Пешеходеца може да е преценил, че може да мине, ама дали шофьора е преценил, че може да спре(и дали наистина МОЖЕ да спре) в снега и леда, в този така „хубаво почистен“ град? Ми аз никъде по светофарите не виждам да е хвърлен пясък, сол или луга, не виждам нещо да е разтопено на тези възлови места…а би трябвало точно на такива кръстовища, всичко да е почистено до асфалт. А точно пък на старата автогара вече не работи и хронометъра на светофара, което допълнително натоварва обстановката…Ако човек вземе поне тези фактори под внимание, със сигурност би трябвало да внимава и да се оглежда повече и да не разчита на другия да го пази, и то пък точно, ако е някой някой джигит насреща му….

   Палец нагоре 2 Палец надолу 0

 2. Панайот каза:

  Ама тая дама от образованието доктор ли е . Какви болести лекува.
  Защо не излекува образованието в Силистренско, зер бяхме на последно място в класирането в държавата от изпитите след седми клас и от зрелостните изпити.

  Докога там , в това ведомство, ще работят пенсионери. Хора от памти века с разбиране за образованието от преди четиридесет години. Така реформа не се прави.

  Докога там ще работят хора като инспектори без да са се явявали на конкурс за мястото,което заемат. , а нас директорите и учителите ни назначават с конкурс. Стига толкова ,бе.

  САМО ИВАН ЗАНОВ МОЖЕ ДА ОПРАВИ ТОВА ВЕДОМСТВО.
  Мое и Лъчко,но той не иска. По-добре му е да стои под чадър.

  Палец нагоре 4 Палец надолу 0

Коментирайте

Правила за коментиране