Училище потъна в земята заради лошо строителство

Основното училище „Цанко Церковски“ в село Средище, община Кайнарджа, е хлътнало 20 сантиметра под кота нула. Това алармира зам.-кметът Дафинка Стефанова. Аварията е извадила от строя приземния етаж на училището. Точно там е разположена парната инсталация. Пр

Основното училище „Цанко Церковски“ в село Средище, община Кайнарджа, е хлътнало 20 сантиметра под кота нула. Това алармира зам.-кметът Дафинка Станева. Аварията е извадила от строя приземния етаж на училището. Точно там е разположена парната инсталация. Проведен е тръбопроводът, а коминът е отделен от сградата. Гражданска защита е обезопасила района около училището. Като по чудо по време на аварията в сградата не е имало никой. Затова засегнати от случилото се няма. Некачествено строителство е най-вероятната причина за инцидента. Вибрациите на парния котел напукали подовата настилка и това предизвикало пропадане. Трусовете наклонили вертикалните тръби на парната инсталация и успели да откъснат от сградата високия комин. Въпреки аварията корпусът на училището не е застрашен от срутване. Носещите конструкции са здрави, заявиха експерти на ГЗ, извършили първоначалния оглед. Засега се знае, че фирма от Шумен е извършвала ремонтните дейности, предизвикали инцидента. 200-те деца от училището, в което е преподавал поетът Цанко Церковски, може да прекарат тази зима в класни стаи с бумтящи печки. Причината е, че сградата, в която те ще бъдат временно настанени, докато трае ремонтът, се отоплява с твърдо гориво.
Ст. ХРИСТОВА, в. „Стандарт“

2 thoughts on “Училище потъна в земята заради лошо строителство

  1. Ей, тия софиянци няма се научат да проверяват и да пишат правилно имената на градове, села , кметове и зам.-кметове в Силистренско ….Кметицата е Дафинка СТАНЕВААААА!

    Палец нагоре 0 Палец надолу 0

Comments are closed.