Феи, кукери и пирати дефилираха за празника на ОУ „Иван Вазов”

Над 600 ученици и почти 60 преподаватели отпразнуваха патронния си празник в центъра на Силистра
Над 600 ученици и почти 60 преподаватели отпразнуваха патронния си празник в центъра на Силистра

Днес цялото основно училище „Иван Вазов” отбеляза по оригинален начин 42-годишнината от основаването си. За да споделят радостта си със силистренци всички ученици и преподаватели, водени от Градския духов оркестър, дефилираха от училището до центъра на Силистра, където представиха карнавални костюми на приказни, филмови герои и народни традиции. От градската сцена всеки клас изнесе кратка музикална програма и сценка от любима приказка, за радост на родителите, минувачите и съседните институции.

В едно се смесиха принцове, феи, червени шапчици, кукери, пирати, батмани, представители на световната флора и фауна и другите знайни и незнайни маскарадни герои, плод на Холивуд, детското въображение и амбицията на класните ръководители. Така най-голямото основно училище в общината и второто по численост в областта отпразнува патронния си празник, именуван тази година „Ние сме светът“.

Празникът се празнува традиционно на Богоявление – 25 март, съобщи директорът на училището Александър Кононов. Но тази година датата бе „заета” от дъждовно време, затова го преместиха на 28 март. Иначе, рождената дата на патриарха на българската литература Иван Вазов е на 27 юли, но тогава училището е във ваканция.

В момента в училището 58 учители обучават 608 деца в 25 паралелки от първи до седми клас. Помагат им 14 души непедагогически персонал.

13 thoughts on “Феи, кукери и пирати дефилираха за празника на ОУ „Иван Вазов”

 1. Сашо стига с вашите пионерски работи.Все пушилка вдигате.А какво става в училище това само бог го знае и някои учители. Това че сте с най-много ученици не значи,че имате и големи резултати. Просто имате много стаи. В другите две училища “ К.М “ и „От. П“ няма физическа възможност за по-голям прием. Там всичко е заето до край. няма и ъгълче свободно..
  Тия неща ги правехме едно време.
  Но защо в центъра на града ?!.
  Отговорът е ясен. Да ни видят от Кметската администрация. Да ни видят хората,които минават по улицата.
  Пушилка е това,дами и малко по численост господа.
  Пушилка.
  Хайде бе,Сашо няма ли да се пенсионираш.
  Толкова години директор и толкова години помощник-директори -поизпразнихте се духовно. Изчерпахте се. Училищната общност ви омрази. Дотегнахте им.
  Върни се и поработи малко като учител. Хайде. Какво чакаш.

  Палец нагоре 4 Палец надолу 6

  1. А защо не споменавате и другите две училища. В тях има много стаи.А никой не иска там да учат децата му.
   Какво да правят във „Вапцаров“. Пълен провал.Ужас е там.Насади го един бивш директор,който слава богу се пенсионира. Пенсионира се и учителите мислеха,че ще започне нещо ново. Но не би. Той унищожи „Вапцаров“ Той и още няколко дами,които му бяха приближени, а сега дърпат назад училището.
   Ца “ Космонавта“-за това училище не ми се пише. То потъваше отдавна, а сега е веге под нивото на водата. Малко остава до деня,в който ще се налапа с вода.
   Прочие то стана сегрегационно училище. Там е гетото на силистренското образование.
   А Сашко ли. Че защо само той. А оная дама в „От-Паисий“. Там да не е по-добре.Властва си и търси поводи да се потърка покрай някой „големец“ .

   Палец нагоре 6 Палец надолу 5

   1. Къде са учителите.Все директори виждаме в последно време изтипосани на картинка с някое добро дете. А заслугата не е на директора, а на някои учител. Ато и Сашко, изтипосан до знаменосец. Хайде сашо.
    Хе-хе-ее. Браво бе.Бравос бе, Санде.

    Палец нагоре 4 Палец надолу 1

  2. Отец Паисий тази година ще има много празни стаи – горките дали една паралелка първи клас ще направят – не се знае … явно никой не иска да си дава детето там

   Палец нагоре 8 Палец надолу 3

   1. Защо, бре, Дачко. Какво се е случило с това школо. Че там има прекрасни начални учителки. Това е неопровержима истина. Колкото и му е мъчно някому, нещата са такива.
    Дака, хайде да се обзаложим . Условието е не колко паралелки ще определи общината да има в това училище, а колко родители са подали молби за прием в това училище.
    Там наистина има недостиг на класни стаи. С разширяване на мрежата на целодневното обучение в това училище няма да има възможност за прием повече от две паралелки на випуск
    Същото се отнася и за “ Кирил и Методий“
    Свободни стаи има във “ Вапцаров“ и в “ Гагарин“ , но кой би си дал детето в тия две училища. В “ Гагарин“ се обучават само деца от югозападния квартал на Силистра. Във “ Вапцаров“ началните учителки са с ниска професионална и базова подготовка. Там е ад.там се срещат хора от седем до деветнадесетгодишни. А това е нещо страшно. Пък за някои начални учите винаги платът не достига за одеждите им. Това е грозно. Да не говорим колко дим се носи в махалата през междучасията.

    Палец нагоре 3 Палец надолу 2

    1. И така,Дака. Изходът е „Иван Вазов“ Но ще споделя само с теб.Поради вече известни обстоятелства над това училище има чадър.Тва няма да бъде за дълго,но поне за следващата учебна година този чадър ще действа. Тогава общината задължително ще определи по-широк прием в това училище.
     Спомняте ли си какво се случи тая година с приема след завършен седми клас. Тогава чадърът бе вече разтворен и за нещастие за десетки деца,които искаха да учат в ПМГ и ЕГ паралелка бе разкрита във „Вапцаров“.
     Един мъж бе надигнал тук глас,но защо,приятелю,замълча по-късно. Щяхме да те подкрепим. И ако тогава нещата още бяха сурови,сега вече дълбоко сме по следите им.

     Та с това напомняме на РИО в Силистра да бъде по-самостоятелен и нека никой не се страхува за мястото си в това топло местенце.
     Ох,че ми се доспа. Като си помисля за РИО започвам да се прозявам, а отида ли там заспивам на някой канапе в коридора,че и замръквам там.Едва привечер,когато персоналът си отспи и тръгне към дома си,събуждат и мен. Ха,наздраве./

     Палец нагоре 4 Палец надолу 1

  3. Празникът беше прекрасен. Организирайте и вие такъв.

   Палец нагоре 6 Палец надолу 2

   1. Правили сме,правили сме много по-големи ,много по-съдържателни,много по-въздействащи,много по-полезни празници.
    Знаете ли какво е въздействието,когато една изява / песен,рецитация,танц и т.н. / се изпълни в зала и как това влияе върху консуматора,пък и върху изпълнителя, когато е на открито.
    Но и аз ще се прикрепя към гражданина,който пише за пушилката.“

    Апропо. Родителите винаги оценяват с няколко пункта изпълнението на децата,където участва и тяхното дете. Това е истина ,която не се нуждае от доказване.

    Палец нагоре 2 Палец надолу 2

 2. Богоявление е на Йордановден, иде реч за Благовещение.

  Палец нагоре 2 Палец надолу 0

 3. Някой хора злобеят,но ОУ“Иван Вазов“ се утвърди в Силистра,като най-предпочитаното-Вие съдете защо е така!…

  Палец нагоре 10 Палец надолу 3

  1. Ние добре знаем защо е така.По-горе някой добре се аргументира защо приема във Вашето училище е по-голям. И Вие знаете добре защо е така. Но,господин вазовец,Вие познавате само Вашето училище, а ние-пенсионерите познаваме всички училища в Силистра. Бог ни е помогнал за това.
   Затова престанете,дами и господа, да спорите кой е по по най. Или кое магаре е по-мъжко,както се изразяваше един учител, отдавна пенсионер, от училище „Иван Вазов“. / Здравей,приятелю… Поникна ли ти разсада от домати. Изряза ли си лозето ?../
   Запомнете фалшивото самочувствие днес, поражда горчилка утре.

   Палец нагоре 2 Палец надолу 3

 4. Нищо ново под звездите. Политиката на общината е да закрива училища. Защо? За да запуши някоя „дупка“с държавни пари уж за „оптимизация на училищната мрежа“. МОН дава луди пари да се закриват училища. В същото време други училища в града са с претъпкани класни стаи, за сметка на тенденциозно нарочените за закриване.

  Палец нагоре 2 Палец надолу 2

  1. Нима държавата определя в кое училище ще подадете заявление за детето си ? Ако го твърдите – явно нещо не сте в час.

   Палец нагоре 5 Палец надолу 0

Comments are closed.