Фериботът Силистра-Кълъраш спира за една седмица

Българският ферибот, който обслужва линията от Силистра до отс

Снимка- в. "Дръстър прес"
Снимка- в. "Дръстър прес"

Българският ферибот, който обслужва линията от Силистра до отсрещния румънски град Кълъраш преустановява плаването си за една седмица, съобщи прокуристът на фирмата „Дунавски индустриален парк“ Пламен Ангелов… Тя е концесионер на терминала, който свързва двата града по вода. Според Ангелов, причината за временното спиране на ферибота е планови ремонт.
Предвижда се да бъде подменена рампата за товарене на автомобили, обясни Ангелов. Новото техническо съоръжение щяло да улесни работата по товаренето на самия плавателен съд, а така също и ще е по-безаварийно.
За денонощие в двете посоки между Силистра и Кълъраш се правят по четири курса. Таксата за превоз на автомобил е 70 евро и не е променена, като в нея са включени ДДС и терминалната такса от 3,5 евро, припомни Ангелов.
Фериботната линия между Силистра и Кълъраш бе открита през 2007 година. Терминалът, разположен на площ 65 189 квадратни метра, е първата в България концесия „на зелено“ за публична инфраструктура. Концесионер за срок от 35 години е „Дунавски индустриален парк“-АД. Държавата изгради ГКПП и пътната връзка до терминала.