Филателна изложба за Димитър Благоев и Георги Димитров откри БСП в Силистра

BSP filateliaКамерна филателна изложба за 160-годишнината от рождението на Димитър Благоев и 134-та годишнина от рождението на Георги Димитров бе открита в клуба на БСП в Силистра преди заседанието на Общинския съвет на партията.

Изложбата е от личната колекция на секретаря на силистренското филателно дружество Христо Христов. Сред ценните експонати са карта-максимум, плик и марки от 10 юли 1949 г., издадени по случай смъртта на Георги Димитров и плик с марки за Бузлуджанския конгрес от 1951 г.

На заседанието на Общинския съвет на БСП бе разгледан въпроса за подготовката на общопартийното допитване по какъв начин БСП да участва в изборите за президент и вицепрезидент и с кои партии е допустимо да преговаря за издигането и подкрепата за общи кандидати. Допитването ще се проведе сред 1600 партийни членове в 10 секции от 27 юни до 3 юли, решиха социалистите. На заседанието бе решено партията да подкрепи провеждането на местно допитване сред населението за запазване на дървета по няколко силистренски улици.

1 thought on “Филателна изложба за Димитър Благоев и Георги Димитров откри БСП в Силистра

Comments are closed.