Айдемирските пенсионери поискаха от д-р Найденов общинския и селския кметове да не се конкурират за власт и влияние

Айдемирските пенсионери искат кметовете на община Силистра и на тяхното село да общуват без излишно напрежение помежду си, да си помагат и заедно да решават наболелите проблеми на селото. Този извод бе направен след като в три последователни дни д-р Юлиян Найденов, кандидат за кмет на Силистра от ГЕ

Айдемирските пенсионери искат кметовете на община Силистра и на тяхното село да общуват без излишно напрежение помежду си, да си помагат и заедно да решават наболелите проблеми на селото. Този извод бе направен след като в три последователни дни д-р Юлиян Найденов, кандидат за кмет на Силистра от ГЕРБ, инж. Иван Иванов – за кмет на с. Айдемир и д-р Мария Стойчева, д-р Константин Попов, Славянка Стоянова, Иван Иванов, Доротея Иванова и Жана Баева – кандидати за общински съветници се срещнаха с пенсионерите от трите клуба, разкирити в селото.


По-време на срещите възрастните хора от второто по големина село в България изразиха надежда, че кандидатите на ПП ГЕРБ биха могли да вложат достатъчно усилия и амбиция, за да възстановят традицията – най-почитаните празници да са общи за хората независимо в кой от кварталите живеят и от коя партия са. Всичките им  надежди са насочени към възстановяване на активна творческа дейност в читалищната сграда. Това не означава, че ремонтът на улиците, хигиенизирането и благоустрояването не са сред наболелите проблеми, но предимство сред тях имат нормалните човешки отношения.
От името на кандидатите д-р Юлиян Найденов поздрави домакините във всеки от клубовете и изрази увереност, че тази жажда за възраждане на духовния живот е много добър показател. По думите му въпреки многото проблеми и болежки пенсионерите имат похвална амбиция да бъдат полезни, а съветите им ще станат основа при понататъшното управление, ако бъде постигната изборна победа.