Фирми от София, Варна и Разград кандидатстват за проекти на община Силистра

7 дружества са внесли предложения за разработване на технически проект, предвиждащ разширение на канализационната мрежа и частичн

7  дружества са внесли предложения за разработване на технически проект, предвиждащ разширение на канализационната мрежа и частична реконструкция на довеждащи и магистрални водопроводи в Силистра, обявиха от общината… От подалите документи фирми само две кандидатстват за прединвестиционното проучване и разработване на технически проект за изграждане на пречиствателна станция за отпадни води в Айдемир и Калипетрово, допълниха от кметството. Оттам поясниха, че повечето кандидати са от София, но имало също така от Варна и от Разград.
Комисия, назначена от кмета Иво Андонов, с председател заместник-кмета Веселин Андреев, ще класира предложенията в рамките на 30 дни, както предвижда Законът за обществените поръчки, обясниха кметските юристи. Според тях в разглеждането на документите са включени експерти-консултанти и представители на екоминистерството.
Вчера бяха отворени пакетите с изискваната документация за техническите възможности и квалификацията на работещите във фирмите, разказаха членове на комисията. Според тях, след отварянето на пакетите започвала работата по оценяването на предложенията. Окончателните резултати ще бъдат обявени след 30 дни, зобавиха още от общината.