Форум-спектакъл на млади таланти от Силистра

За първи път в Силистра ще бъде представен форум-спектакълът „Час по междучасие”, като вид иновативна театрална практика. Характерното при него е, че сценарият е писан от самите актьори, които представят проблем в неразрешена форма, и с помощта на публиката се търсят различни решения.
В арт заниманията по форум – тетър участваха 30 младежи от ПГСУАУ „Атанас Буров” и Дом за де

За първи път в Силистра ще бъде представен форум-спектакълът „Час по междучасие”, като вид иновативна театрална практика. Характерното при него е, че сценарият е писан  от самите актьори, които представят проблем в неразрешена форма, и с помощта на публиката се търсят различни решения.
В арт заниманията по форум – тетър участваха 30 младежи от ПГСУАУ „Атанас Буров” и Дом за деца „Димчо Дебелянов”. „През изтеклите месеци успяхме да обединим чрез изкуството младежи от различни социални групи в т. ч и младежи лишени от родителски грижи, които чрез театъра подобриха общуването по между си, станаха по-толерантни, успяха да говорят за проблемите, да се противопотавят на агресията и сами да търсят решения ”, споделят от екипа по проекта.
От началото на година, когато стартира проекта, до момента са проведени 60 арт – занимания по фотрум – театър в двете групи и бе подготвен спектакъл, поставящ проблема с агресията, толерантността и себеуважението.
Премиерата на „Час по междучасие” е на 27 юни, 2012 г., от 17.30 ч. с вход свободен, на сцената на Кукления театър в Силистра, като финална проява на проекта „Ръка за ръка”е реализиран от сдружение „Новите Млади” в Силистра и финансиран от Фондация „Работилница за граждански инициативи”.