Фотограф от Силистра представи изложба с гравюри и литографии от историята на града

Художествената галерия в Силистра стартира участието си в празничните дни на града с изложбата на известния фотограф Петко Герасимов, заедно с неговия син Виктор /Двамата – на снимката/. Експозицията под названието „Силистрия” представя гравюри и литографии от битк


Художествената галерия в Силистра стартира участието си в празничните дни на града с изложбата на известния фотограф Петко Герасимов, заедно с неговия син Виктор /Двамата – на снимката/. Експозицията под названието „Силистрия” представя гравюри и литографии от битките при Силистра по време на Кримската война до Освобождението през 1878 година.
В Париж е имало възстановки на сражения между руси и турци край Силистра и тези възстановки са изобразени на гравюри, три от които са показани на изложбата. На гравюрите е изписана 1854 година.
Основната част от гравюрите и литографиите са от Силистра от 1852 година до Освобождението. За да бъдат показани творбите, е използвана съвременна компютърна техника, тъй като много от тях са малки по размер и за да бъдат разгледани, е необходима лупа. Изложени са 36 творби. Изложбата е в рамките на програмата на традиционните Дни на Силистра.
Следваща изложба ще бъде открита в четвъртък (10 септември) от 17 часа, като в нея ще бъдат представени творби от тазгодишното издание на провелия се пленер „Човек и природа“ в село Ветрен.
Художествената галерия в Силистра обявява свободен вход за 14 септември – Кръстовден, когато е празникът на града.

1 thought on “Фотограф от Силистра представи изложба с гравюри и литографии от историята на града

Comments are closed.