„Фулбрайт” обяви конкурс за 10 стипендии в размер до 8000 долара

indexКомисията „Фулбрайт” обяви ежегодния си национален конкурс за 10 стипендии в размер до 8000 долара всяка по програмата „Opportunity Fund – Bulgaria”. Тя се осъществява от Консултантския й център, бидейки финансирана изцяло от Правителството на САЩ и от Американското посолство у нас. Могат да участват само ученици в 11 клас, кандидатствайки онлайн чрез електронен формуляр от сайта на въпросния Консултантски център https://www.educationusa.info/…/registrat…/center/EUR-BU-041.

Крайният срок за това е 25 януари 2016 г., след което ще бъдат определени и десетимата щастливци, сдобили се с правото да получат стипендиите. Такава е и целта на програмата: да помага на талантливи единадесетокласници с високи постижения в учебния процес, които не разполагат с достатъчно средства, за да се подготвят за успешно кандидатстване в акредитирани американски колежи и университети.

Повече подробности могат да се научат от консултанта за образованието в САЩ Снежана Тенева, отговаряща на телефони 02/981 6830 и 0898/823 329 и на имейли [email protected] и [email protected]. Разяснения се дават и в Регионалната библиотека в Силистра, заела се с разгласата на конкурса на наша територия, споделиха оттам, пожелавайки успех на кандидатите.