; Футболни ветерани показаха на Силистра истински мачове в благотворителен турнир | ПАРАЛЕЛ 44 __ ПОРТАЛЪТ
 
|

Футболни ветерани показаха на Силистра истински мачове в благотворителен турнир

Д-р Даниела Костадинова благодари на Петър Георгиев и дъщеря му Радостина за даренията

Д-р Даниела Костадинова благодари на Петър Георгиев и дъщеря му Радостина за даренията

Силистренският футболен „Доростол” записа победно равенство в историята си срещу елитния столичен „Левски 1914”. 30-минутното шоу се състоя в рамките на благотворителен турнир, организиран в полза на силистренската болница. В редовното време гарнитурите на столичани и силистренци завършиха 2:2, а при дузпите резултатът набъбна до 6:6, при което бе даден финал на мача. Третият отбор в турнира – тутраканският „Трансмариска” също от дузпи падна с 4:3 от столичани и бе победен от „Доростол” в редовното време с 2:0.

Малка подробност бе, че на терена играха футболисти на възраст 55-70 години. Емоциите и единоборствата по нищо не отстъпваха на днешните мачове, а публиката видя футбол, какъвто отдавна не бе виждала на силистренския стадион.

Стотици силистренци си спомниха имената на легендарни футболисти на „Левски” от 60-те, 70-те и 80-те години, играли и в националния отбор и донесли много радост и вълнения на стадионите и пред синия екран. Неостаряващият 72-годишен Стефан Павлов, по-известен на българския народ като Фифи Перото и не по-малко заслужилите – Ангел Станков, Валери Греков, Петър Петров, Стефан Василев и техни колеги отпреди десетилетия, показаха завидна техника и борбеност в двубоите със силистренските и тутраканските гладиатори на терена.

Както писахме, организатор на благотворителното събитие бе също бивш футболист на „Левски” – Петър Георгиев. Миналото лято дъщерята му Радостина Георгиева оживя след тежка катастрофа край Алфатар благодарение на професионалната работа на силистренските лекари. Тогава с помощта на ръководството на болницата военен хеликоптер „Кугър“ кацна в Силистра, за да транспортира до столицата 19-годишното момиче.

Миналата седмица благодарният баща върна жеста на здравното заведение и му дари специализирани легла и оборудване за 30 000 лв. В Силистра той доведе своите спортни съратници в благотворителния турнир. Входът за мачовете бе безплатен, но на стадиона имаше дарителници, средствата от които са за купуване на необходими монитори и компютър за Отделението по анестезиология и интензивно лечение, където бе спасена дъщеря му.

Утре директорът на болницата д-р Даниела Костадинова в присъствието на медии ще отвори дарителниците и ще обяви събраната сума. Освен зрителите на стадиона немалки суми в тях са дали и футболистите от трите отбора.

1 Коментар по “Футболни ветерани показаха на Силистра истински мачове в благотворителен турнир”

  1. Дядка каза:

    При прочит на подобни прояви се насълзявам.България не е загубена. Тя живее…

    Палец нагоре 1 Палец надолу 0

Коментирайте

Правила за коментиране